ПУТИН ПОРУЧИО МАКРОНУ: Испуњавамо циљеве у Украјини! Ово су наша два услова!

PUTIN PORUČIO MAKRONU: Ispunjavamo ciljeve u Ukrajini! Ovo su naša dva uslova!

3 marta 2022

CILJ vojne operacije u Ukrajini jesu demilitarizacija i neutralni status Ukrajine, kako s njene teritorije ne bi pretila opasnost za Rusiju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru s francuskim kolegom Emanuelom Makronom.Ruski predsednik je naglasio da će svi zadaci specijalne vojne operacije biti ispunjeni u svakom slučaju, a da će pokušaji Kijeva da kupi vreme odugovlačenjem pregovora dovesti samo do toga da se u pregovaračkoj poziciji Moskve pojave novi uslovi.

Putin je, kako prenosi Kremlj u saopštenju, naglasio da je Rusija odlučna u borbi protiv nacionalističkih oružanih formacija u Ukrajini, koje vrše ratne zločine, uključujući postavljanje borbene tehnike u stambene četvrti i koristeći civile kao živi štit.

Prema njegovim rečima, tokom specijalne vojne operacije, koja teče po planu, ruska vojska čini sve što je moguće da se sačuvaju životi civila.

Predsednik Rusije je pozvao Makrona da se pridruži naporima da se omogući bezbedna evakuacija stranih državljana iz Ukrajine, spomenuvši i grupu indijskih studenata u Harkovu koje ukrajinski militanti drže kao taoce.

Emanuel Makron je, kako je navedeno u saopštenju, obećao da će o tome razgovarati s ukrajinskim rukovodstvom.

Putin je Makronu skrenuo pažnju na to da zapadne zemlje, pa i sama Francuska, bukvalno ništa nisu učinile da bi primorale Kijev da ispunjava odredbe Minskih sporazuma.

Ruski lider je naglasio da se ćuti o višegodišnjem genocidu nad civilima u Donbasu, koji je doveo do brojnih ljudskih žrtava i prinudio stotine hiljada ljudi da traže utočište u Rusiji.

Dvojica predsednika su se dogovorila da Pariz i Moskva nastave kontakte na raznim nivoima.

Putin je, takođe, detaljno komentarisao izjavu predsednika Francuske tokom obraćanja naciji povodom rata u Ukrajini da je laž da Rusija u Ukrajini vodi borbu protiv nacizma. Ruski predsednik je, kako saopštava Kremlj, argumentovano objasnio kakva je suštinska uloga neonacista u državnoj politici Kijeva.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Spondilosa Kitchme says:

    Podrška predsedniku Putinu. Zaista nije nužno trošiti vreme na predsednike malih, nebitnih državica eu rajha.

  2. Kosovac says:

    Nadam se da je Emanuel Makron obavestio svog pretpostavljenog o ovom razgovoru sa Putinom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *