PUTIN PORUČIO OBAMU: Zašto i nas ne bombardujete kao i Srbe i otmete nam Krim!?

PUTIN PORUČIO OBAMU: Zašto i nas ne bombardujete kao i Srbe i otmete nam Krim!?

26 marta 2014

Vladimir-Putin-and-Barack-Obama-SCVladimir Putin i Barak Obama imali su prošle nedelje krajnje neprijatan telefonski razgovor, za koji diplomate kažu da bi lako mogao da bude  i njihov „poslednji razgovor“, prenose za Informer odlično obavešteni izvori iz ruske ambasade u Beogradu!

Obama je Putinu zapretio još jačim sankcijama ukoliko Moskva na odustane od „otimanja Krima“, što je žestoko iznerviralo Putina koji je kao ključni argument potegao Srbiju i NATO agresiju 1999. godine.

Izvori prenose da je ruski predsednik američkom kolegi da je pozicija Vašingtona i celog Zapada „odvratno licemerna i potpuno neodrživa“:

– Vladimir Vladimirovič je predsedniku Obami rekao da Rusija danas ima puno pravo da preuzme Krim i zaštiti ruski narod koji je tamo u velikoj većini a da su Amerikanci i NATO 1999. izvršili agresiju na Srbiju i potpuno nezakonito Srbima oteli deo države!

U jednom trenutku je Putin Obami doslovce rekao:

Pre 15 godina ste nezakonito bombardovali Srbe i oteli im Kosovo! Pa zašto da ne probate i nas da napadnete i otmete nam Krim?!

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *