PUTIN PORUČIO SAD I NATO-u: Ruska armija je toliko velika, da kad je budemo pomerali videćete to iz svemira

PUTIN PORUČIO SAD I NATO-u: Ruska armija je toliko velika, da kad je budemo pomerali videćete to iz svemira

21 maja 2014

Putin_Finger_2011.12.08-e1323345291832Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je naredio povlačenje vojske iz oblasti blizu Ukrajine kako bi doprinio pozitivnoj atmosferi uoči predsedničkih izbora u Ukrajini, ali da nastavak sukoba u toj zemlji otežava odnose Moskve i Kijeva.

Povlačenje vojske najavljeno u ponedeljak trebalo je da stvori „povoljne uslove za ukrajinske predsjedničke izbore i okonča špekulacije“, rekao je Putin novinarima u Šangaju, gde je učestvovao na bezbednosnom samitu.

Povodom navoda iz SAD i NATO da se ne vide znakovi povlačenja, Putin je rekao da bi „oni koji to ne vide trebalo bolje da gledaju“ i dodao da će se povlačenje jasno vidjeti na satelitskim snimcima, prenijele su ruske televizije.

„Broj vojnika i oklopnih vozila je prilično veliki i njihovo povlačenje zahtijeva ozbiljne pripreme. Ako vrijeme bude dobro, vidjeće to iz svemira“, rekao je Putin.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da se ruske trupe u područjima uz granicu s Ukrajinom premeštaju ka železničkim stanicama i aerodromima, kako bi otišle u matične baze. NATO, koji procenjuje da Rusija ima 40.000 vojnika uz granicu s Ukrajinom, ponovio je da i dalje ne može da vidi znakove povlačenja.

I američko ministarstvo odbrane je saopštilo da SAD nisu videle nikakve dokaze da je Rusija počela povlačenje trupa.

KOMENTARI2 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    ISKRENE ČESTITKE VLADIMIRU NA POBEDI. ŽIVELA RUSIJA

  2. Nikola says:

    Nisu oni vidjeli ni RTS,Kinesku ambasada.Varadiski most i hiljade drugih civilnih objekata koje su bobardovali i razarali. cipovani svojim AMER-NATO cipovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *