ПУТИН ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Зашто мислите да смо будале?

PUTIN PORUČIO ZAPADU: Zašto mislite da smo budale?

17 decembra 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin se tokom godišnje pres-konferencije osvrnuo na pretenzije Zapada prema Rusiji u vojnoj sferi i podsetio na dosledno povlačenje SAD iz međunarodnih sporazuma.

„Da, mi smo nevinašca u poređenju sa vama (Zapadom)“, odgovorio je Putin na pitanje britanskog novinara, da li je baš Rusija uvek nedužna ili ima malo i njene krivice u lošim odnosima sa Zapadom.Predsednik je podsetio da se NATO širi ka ruskim granicama, dok Amerika izlazi iz ključnih vojnih sporazuma.

„Zatim su izašli iz Sporazuma o otvorenom nebu. Šta mi da radimo? Ne želim da vam postavljam ovo pitanje, ali šta da radimo? Ostaviti sve kako jeste? Vi, kao zemlja NATO-a, ćete leteti iznad nas i sve predavati američkim partnerima, a mi ćemo biti lišeni takve mogućnosti kada je reč o američkoj teritoriji? Pametni ste ljudi, zašto mislite da smo mi budale? Zašto mislite da mi ne možemo analizirati takve elementarne stvari?“, pitao je Putin.

Uz to, bez Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3), svetska bezbednost će se naći pod znakom pitanja, dodao je on.

Ruski lider je podsetio da Rusija ima vojne baze samo u teroristički opasnim područjima, a SAD u celom svetu imao ogromnu mrežu vojnih baza.

Šef države je naveo da Rusija na to mora da odgovori novim tipovima oružja. Pri tome, Putin je naglasio da takve supersonične sisteme kao što ima Rusija nema niko u svetu.

Ruski predsednik je takođe kritikovao odnos Zapada prema Krimu, rekavši da je Krim ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma, za razliku od Kosova. Međutim, na Zapadu su „progutali“ odvajanje Kosova, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. uddu says:

    Niste vi budale,vi ste isto što su i oni !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *