Putin: Poslaćemo Siriji još moćnije oružje, S-400

Putin: Poslaćemo Siriji još moćnije oružje, S-400

18 juna 2013

Vladimir_Putin_Gre_2018788cRuski predsednik Vladimir Putin tokom nedavnog boravka u Londonu rekao je da će Moskva sirijskoj vojsci isporučiti novo oružje, čime je odgovorio na nedavne najave SAD i Francuske da će naoružati pobunjenike u Siriji, objavio je kanadski „Global riserč“.

Prema navodima ovog kanadskog centra za istraživanje globalizacije, Putin je tokom sastanka s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom precizirao da je reč o novom ruskom oružju koje nikad nije napuštalo tu državu. Osim protivraketnih sistema „S-300“, Putin je zapretio da će Siriji isporučiti napredni „S-400“ koji je daleko nadmoćniji od američkih projektila „patriot“.

Šef ruske države najavio je da će Rusija isporučiti Siriji 24-oraketni bacač „barel“, koji ima domet od 60 kilometara i najrazvijenije je artiljerijsko naoružanje te vrste.

Prema njegovim rečima, Moskva će isporučiti 400 raketnih bacača „barel“.

Putin je naglasio da je Rusija suverena država koja sarađuje sa suverenom, legitimnom vladom Sirije.

Britanske obaveštajne službe navode da je Putin zaprijetio da će Damasku poslati i drugo tajno naoružanje ruske proizvodnje, te da je naglasio da to oružje neće biti upotrebljeno protiv Izraela ukoliko jevrejska država ne bude učestvovala u ratu u Siriji i susednim zemaljama.

Prema pojedinim izveštajima, odgovor britanskog premijera na pretnje ruskog predsednika bio je veoma mlak.

U izveštaju britanskih obavještajnih službi navodi se da je Putin u London donio sopstvenu kuvanu hranu i vodu, te i da nije konzumirao ništa sa tržišta Velike Britanije.

Američki predsednik Barak Obama tokom vikenda je najavio da će naoružati sirijske pobunjenike.

KOMENTARI5 komentara

 1. Danilo Vasic says:

  Bogami ovog puta je Rusija odlu;no krenula u odbranu svojih saveynika a time i same sebe. Krajnje je vreme i bilo da se kaubojstini sa zapada stane nogom za vrat.!!!

 2. Antun says:

  Danilo, mnogo skupo ce nas stajati ta njihova pomoc............ Koju cemo na kraju visestruko vratiti!

 3. Popaj says:

  tako je CARE PUTINE !!!! Neka jos vise se zamisle te seronje sa Zapada !!! ali daj i nama nesto Srbima naoruzanja.. :) :) da smo bar malo mirni od ovih Seronja sa Zapada !!!

 4. tek onako says:

  Kad gg su Rusi pooštrili retoriku ameri i britanci su podavijali rep.Pa stoga me ne čudi što je britanski premijer mlako reagovao.

 5. Dragan says:

  Samo nepred Rusijo. Pametno što je poneo sve sa sobom. Kakva je to bagra mogli su i da ga otruju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *