ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ СВИМ ПРАВОСЛАВНИМ НАРОДИМА

PUTIN POSLAO PORUKU SVIM PRAVOSLAVNIM NARODIMA

19 aprila 2020

Putin veruje da nema nikakve sumnje da će Rusija dostojno proći kroz iskušenja koja su joj poslata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije Uskrs i rekao da je zemlja u stanju da sama reši problem epidemije virusa korona.– Iskreno čestitam svim pravoslavnim hrišćanima vaskrsenje Hristovo – navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je naglasio da se ove godine praznik obeležava u uslovima prinudnih ograničenja, koja su neophodna za borbu protiv širenja bolesti – infekcije virusa korona.

Predsednik je istakao da svi nivoi vlasti u trenutnoj situaciji rade organizovano i odgovorno i da je situacija pod potpunom kontrolom.

– Čitavo naše društvo ujedinjeno je pred zajedničkom pretnjom – rekao je Putin.

On je naveo da se zajedničkim snagama rešavaju nastali problemi, a da za to „imamo sve“, odnosno zdravu, snažnu ekonomiju, naučni potencijal i potrebnu materijalnu i visoko profesionalnu bazu u oblasti zdravstva – precizirao je ruski lider.

Takođe je dodao da se u Rusiji pažljivo analiziraju iskustva drugih zemalja, aktivno sarađuje sa stranim prijateljima i kolegama, shvata šta se dešava, vide se rizici, zna se šta je potrebno uraditi u svakom razvoju situacije, kao i da se radi ono što je neophodno.

– Nema nikakve sumnje da ćemo dostojno proći kroz iskušenja koja su nam poslata – zaključio je predsednik.

U Rusiji je do danas skoro 37 hiljada osoba obolelo od Kovida-19, 313 je umrlo, a više od tri hiljade ozdravilo. U većini regiona je na snazi strogi režim samoizolacije. Osim toga, vlasti aktivno pozivaju građane da preduzmu mere predostrožnosti: nose medicinske maske i drže se na odstojanju na javnim mestima.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona Kovid-19 za pandemiju.

Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 2,33 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 160 hiljada ljudi.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  I Putin siri laz o opasnosti korone, sto samo znaci da pripada globalistima kao i Tramp i svi oni koji se prikazuju kao suverenisti. Jedna grupa bankara bice zamenjena drugom, a narod ce skapavati od gladi. Samo budale mogu da veruju da ce posle ove sabotaze ekonomije i monstruoznih zaduzivanja od strane nacionalnih drzava ista promeniti. Bankari su opet pobednici, a mi cemo vracati dugove. Sve je ovo zvaka za ludaka.

  • Slobodanka says:

   Da se korona raširi po Rusiji prvi bi tvoji braća i sestre po opredeljenju ruski liberali i neoliberali jurišali na Putina. Isto kao što i ti neprestano jurišaš na Putina i to lupetajući makar šta kao muva bez glave. A na ovu uskršnju čestitku ne možeš ni kuluturno da odreaguješ jer prezireš Boga isto kao i satanisti sa Zapada.

 2. Cp6a says:

  VAISTINU VASKRSE, CARE!

 3. Pavle says:

  Hvala na cestitanju, kao sto rece brat Lukasenko ,,ovaj rat si izgubio!,, ... Crkva je sama sada u potpunosti pokazala svoje PRAVO LICE i ULOGU, tako da ne morate za ovako ogoljenoj situaciji stajete u ODBRANU i ZASTITU !!! Trajno su poljuljana i izneverena nadanja obicnog coveka za istinom i boljom sutrasnjicom predvodjena ovakvim politickim i duhovnim vodjama. Neka je mir u Vasim mislima !

  • LAKI says:

   Crkva je narod a sve ostalo je cirkus ili bioskop.U narodu je vera i moc samo sto je naro ne organizovan i zato "izabira" predstavnike da ge predstave kako bogu tako i vlastima .Ali djavo ne spava i ulazi tamo gde moze da bude dobro a nikada se ne bavi tamo gde je lose jer tu je njegovo carstvo Onje izmislio novac da bi preko njega mogao da stvori pakao i naravno u tome vrlo lako uspeva .Zato i postoji utopija gde se sanja o drustvu bez novca i kako zli jezici govore budale veruju kao i one koji veruju u boga tako dalje ;Toliko su nas zamutili par zlikovaca da za malu svotu novca kupuju sve od duse do casti.Nista nije sveto i ljudi vis na veruju ni u sta i nikome ni nikakvoj ideologiji To ce morati jednom da prestane samo treba da se pojavi neko kao na cuvenoj slici Ecce Hommo (EVO GA COVEK) a do tada ceemo svaki na svojoj strani pokusati da objasnimo sta nam se to desava ali ipak nekako da optuzimo komsiju da je to sve zbog njega

 4. Rafmanjinov says:

  HRISTOS VASKRSE PRAVOSLAVNI BRATE VLADIMIRE VLADIMIROVICU PUTINE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *