ПУТИН ПОСТАЈЕ ПРВИ ПРЕДСЕДНИК који даје бесплатну…

PUTIN POSTAJE PRVI PREDSEDNIK koji daje besplatnu…

21 juna 2017

Ruski predsednik Vladimir Putin je postao prvi svetski lider koji svakom građaninu nudi besplatan hektar zemlje u bilo kom delu Rusije.

Putin se složio da proširi program koji građanima nudi zemljište na ruskom dalekom istoku u svim regijama ove zemlje.

Predsednik je razgovarao o svojim planovima tokom sednice Q&A u četvrtak, rekavši da smatra da u Rusiji ima toliko zemljišta da bi svako trebalo da ima pravo da jedan deo njega.

“U Rusiji ima dovoljno zemljišta. Četrdeset i tri miliona hektara poljoprivrednog zemljišta se ne koristi za tu namenu. To su ogromne, ogromne rezerve zemljišta,“ kaže Putin.

Rt.com izveštava: Prema ruskoj verziji Zakona o domaćinstvu, svaki građanin može dobiti besplatan hektar zemljišta na Dalekom istoku, ako su spremni da ga dobro iskoriste. U prvoj godini, primaoci moraju da se izjasne kako žele da koriste zemljište, a za tri godine moraju prijaviti kako se razvija. Nakon pet godina, zemljište se može prodati ili iznajmmiti.

Od početka programa u junu prošle godine primljeno je oko 93.000 prijava, a skoro 20.000 je odobreno.

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

  1. HRVOSERČINA SMRDLJIVA says:

    hektar je premalo za ozbiljnu zaradu,ali ako imaju organizovane otkupe onda možda bude dovoljno. Verovatno na toj zemlji može da se gradi kuća. I to je ok ako je tako.

  2. darko says:

    HRVOSERE SMRDLJIVI O CMEU PRICAS CITAJ DLAJE 43 000 000 HAKTRA MOZE NAHRANITI 20 EVROPA OVO JE SMAO POCETAK HEKTAR JE 1OO M DAT CE ON SVAKO M STANOVNIKU I PO 2KM DUZINE ZA OBRADIVATI

  3. doktrina soka, says:

    @ HRVOSERCI SMRDLJIVA. Na 4dportalu sam citala,da bi sve stanovnistvo zemlje cc7 milijardi .stalo na teritoriju velicine Australije,i svaki stanovnik bi dobio 60 ari(muskarci,zene,svako dete).Sto bi bilo dovoljno za zivot porodice. Putin dobro razmislja ne misli porodica nego svaka osoba,Iha=100 ari,pa sta kuca zauzima?Znaci jedan hektar Muzu i jedan zeni. Putin je pravi patriota,deli zemlju a sta je napravio sa materinskim dodatkom,6 miliona dece se rodilo prosle g.Kazu to je prvi put od Cara Nikole I .Njegova poruka je Rusija i ruski narod,sta ce nam toliko drzava bez naroda ,koji treba da cuva Rusiju i zivi na njoj. A ne da bezi u druge drzave i budu tudji robovi,kada ima ju svoju,samo treba stvoriri uvete da se to ostvari Demografska politika i ekonomska su bitne za jednu drzavu. Evo kako je u Nemackoj problem sa imigrantima,a to kosta isto,pa te pare daj svom narodu,a ne stvarati problem od jednostavnih razmisljanja i odluka u drzavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *