ПУТИН ПОСТАВИО ЦИЉ: Русија гомила злато!

PUTIN POSTAVIO CILJ: Rusija gomila zlato!

2 decembra 2017

Centralna banka Rusije povećava rezerve zlata kako bi ispunila cilj koji je postavio predsednik Vladimir Putin da bi Rusiju obezbedio od geopolitičkih rizika.

Do novembra, Rusija je imala 1.801 tona zlata koje čine 17,3 odsto svih rezervi. Rusija je šesti najveći vlasnik zlata posle SAD, Nemačke, Italije, Francuske i Kine.

„Prema instrukcijama predsednika Putina, Banka Rusije već dugi niz godina sprovodi program povećanja zlatnih rezervi“, rekao je Sergej Švecov iz te banke.

Od predsedničkih izbora, ruske rezerve zlata su porasle za više od 500 odsto sa 343 tone. Kupovina zlata čini zemlju manje podložnom geopolitičkim previranjima.

Nakon referenduma o Krimu Rusija je povećala svoje rezerve zlata skoro 75 odsto.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Moze On tako da sakuplja zlato dok nema Sotirovskog. Kad i ako on dodje ode zlato u Englesku.

 2. R.Srpska says:

  Ipak bih rekao da je Rusija 2.po rezervama zlata jer SAD,Nemačka,Italija i Francuska imaju papirno zlato, tj.nemaju ništa.

 3. žoŕž says:

  ma to sigurno. u englesku moze jedino TOPOLJ i on im je zlata vredan.

 4. Trifun says:

  Rusija treba da ubrza prodaju svojih T. Bonds u Americi dok cijene nisu kolapsirale i ekonomski rat razbuktao. Inace Rusija je najveci proizvodac zlata na svijetu. I kako izgleda njihovi naucnici su otkrili kako da pretvaraju jedan elemenat u drugi. Nema nazad.

 5. doktrina soka says:

  Nije Putin lud zna on sta radi i da zapad nema zlata sve im pokrali Roschildi,a na papirima (lazna predstava) su prvi u svetu kaze lazljivi voll street.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *