ПУТИН ПОТПИСАО: Америка је матирана! ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА РУСИЈЕ

PUTIN POTPISAO: Amerika je matirana! JOŠ JEDNA POBEDA RUSIJE

24 avgusta 2019

Rusija je najjači zagovornik nezavisnosti Venecuele. Ruska vojska iako zvanično nije raspoređeno u Venecueli, tu je kao savetnik.

Pored humanitarne pomoći, pozajmica, pomoći u obnovi venecuelanske industrijske opreme za naftu i dr., Rusija je takođe poslala vojne savetnike da pomognu venecuelanskim trupama u uspostavljanju integrisane mreže protivazdušne odbrane, čiji je cilj odvraćanje od agresivnih akcija Vašingtona, naročito od upotrebe vazdušnih snaga u primoravanju Venecuele na pokoravanje.Iskustvo nakon hladnog rata pokazalo je važnost posedovanja naprednih sistema protivazdušne odbrane. Jugoslavija, Irak, Avganistan, Libija i Sirija naučili su to na teži način.

Međutim, Venecuela ima još jedno ključno pitanje. To ima veze sa dugim delovima obale, kao i sa blizinom američkog kopna, posebno što je Amerika glavna pomorska snaga. Za razliku od razvoja venecuelanskih vazduhoplovnih snaga i snaga protivazdušne odbrane, ovo pitanje nije pravilno rešeno. Do sada.

Rusija i Venecuela potpisale su sporazum o međusobnim posetama ratnih brodova. Dokument su potpisali ministri odbrane Sergej Šojgu i Vladimir Padrino Lopez.

Na sastanku u Moskvi razgovarali su o saradnji u oblasti odbrambene industrije. Spoljna mešanja u venecuelansku situaciju takođe su pomenuta na sastanku.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    Rusija matirala USA u Venecueli?!?Vi to ozbiljno?!?

    • Slobodanka says:

      Pored ruskih PVO sistema i drugog ruskog naoružanja, u vojnom pogledu Venecuela trenutno je najslabija na moru, a odsad može da računa i na ruske ratne brodove. Ovo otežava i sprečava eventualni američki pokušaj da sa mora okupiraju Venecuelu jer u tom slučaju Vojska SAD morala bi da napadne ruske ratne brodove. Shvatite da je i za SAD prekrupno i veoma rizično da otvoreno i direktno napadnu ruske vojne snage bilo gde u svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *