ПУТИН ПОТВРДИО: Русија не признаје Хашки суд

ПУТИН ПОТВРДИО: Русија не признаје Хашки суд

20 јуна 2015

Russian President Putin attends his annual end-of-year news conference in MoscowРусија ће оспорити одлуку Хашког суда о конфисковању своје државне имовине у иностранству, изјавио је данас руски председник Владимир Путин, додајући да земља не признаје одлуку тог суда, јер није потписник Европске енергетске хартије.

„Наравно, ми ћемо одговорити на напад. Одговорићемо судски. Хашки суд има свју зону утицаја — то су државе које су учеснице Европске енергетске хартије. Русија није“, рекао је Путин.

Путин јер подсетио да су и пре ЈУКОС-а неки покушавали да да на тај начин „добију допунско финсирање“ од Русије, али су та питања руски правници успешно решавали.

„Које ће конкретне кораке предузети наши правници, питајте њих. Од тога не намеравамо да правимо никакве тајне. Имали смо сличан инцидент са компанијом ’Нога‘. Неколико година суђења, и — питање је решено. Претпостављам да ћемо и у овом случају деловати истим методама“, рекао је руски председник у разговору с страним новинарима у Санкт Петеребургу.

Он је такође истакао и да ће Русија на западне санкције одговорити ширењем слободе и отворености земље,

„То није парола — то је садржај наше реалне политике, тог посла који сада водимо на стварању услова за пословање, тражењу нових партнера и отварању новог тржишта и учествовању у реализацији великих интеграционих пројеката“, нагласио је председник.

На исто питање је данас реаговао и шеф администрације руског председника Сергеј Иванов, који је рекао да ће Москва предузети мере

Иванов је нагласио да треба реаговати хитно и само „реципрочним мерама“:

„Природно је и неизбежно, да одговарајући кораци брзо буду предузети“, рекао је Иванов и додао да Брисел и Париз треба да буду спремни на то.

„Да ћемо реаговати, не сумњам уопште. Ја то знам, јер ипак 15 година радим у Министарству иностраних послова“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u