ПУТИН ПОТВРДИО: Украјина припрема напад на Донбас!

PUTIN POTVRDIO: Ukrajina priprema napad na Donbas!

19 avgusta 2015

82782Ruska strana ima podatke da ukrajinska armija koncentriše snage u Donbasu, uključujući vojnu tehniku, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin.

„Upravo su ustanici Donbasa predložili povlačenje sve tehnike kalibra manjeg od 100 milimetara. Nažalost, suprotna strana to nije učinila, već, obrnuto, prema podacima kojima raspolažemo, koncentriše tamo svoje jedinice, uključujući one pojačane ratnom tehnikom“ – kazao je Putin novinarima.

Osvrćući se na reakciju ukrajinskog predsednika Petra Porošenko na njegovu posetu Krimu, Putin je izjavio da su Krimljani glasanjem za ulazak u sastav RF stavili tačku u pitanju budućnosti poluostrva.

„Ne, ja ništa ne komentarišem s tim u vezi, zato što su budućnost Krima odredili ljudi koji i žive na toj teritoriji. Oni su glasali za ponovno ujedinjenje s Rusijom. Kraj. Tačka.“ – rekao je Putin novinarima.

Porošenko je u ponedeljak izjavio da je šef ruske države trebalo s njim da usaglasi svoju posetu Krimu.

Putin je pozvao Ruse da ne brinu zbog ekonomske situacije:

„Svako radi svoj posao: vlada se bavi ekonomijom, i to svakog dana i svakog sata. Mi ništa ne ispuštamo iz vida, zato po tom pitanju ne treba brinuti“ – kazao je Putin novinarima u utorak na Krimu, gde se nalazi u radnoj poseti.

Odgovarajući na pitanje – da li je trenutna situacija u Rusiji i svetu doprinela takvim posetama ruskog predsednika i udaljavanju od glavnih pitanja na dnevnom redu – Putin je rekao: „Pa, vidite da sam se juče sastao s predstavnicima nevladinih organizacija, to je za Krim veoma važno s obzirom na nacionalni aspekt“.

„Tako smo se bavili razvojem tako važne ekonomske sfere kao što je turizam. Danas, na Dan 170. godišnjice Ruskog geografskog društva, usmereni smo na to da povratimo interesovanje za nacionalnu istoriju, sutra ćemo se baviti pitanjima koja se tiču bezbednosnih problema“ – nastavio je ruski lider.

On je izjavio da to smatra pravovremenim i da upravo tako treba raditi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zdenko says:

    TO GOSPODINE PUTINE TREBA STUCI VISOKO PROFESIONALONO UBITI UNISTITI TU ARMIJU FASISTA I BEZ STRAHA PRECINO UNISTITI POMAGACE NATO I OPSKRBE KOJE SALJU UKRAJINI, TREBA TE ZLOCINCE NATO LSOMITI ONOG MOMENTA KAD TO BUDE UCINJENO RAT TU I U SVETU CE STATI ZAUVEK

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *