ПУТИН ПОВУKАО ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ! Ако Америка постави ракете у овој земљи, НЕKА НАМ ЈЕ СВИМА БОГ У ПОМОЋИ!

PUTIN POVUKAO CRVENU LINIJU! Ako Amerika postavi rakete u ovoj zemlji, NEKA NAM JE SVIMA BOG U POMOĆI!

5 septembra 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija proizvesti rakete, zabranjene prema nuklearnom sporazumu iz hladnoratovske ere koji je istekao prošlog meseca, ali da ih Moskva neće rasporediti ukoliko to prethodno ne učine Sjedinjene Države.

Govoreći na ekonomskom forumu na ruskom Dalekom istoku, Putin je rekao da ga brine eventualno američko raspoređivanje raketa u Japanu i Južnoj Koreji jer bi predstavljalo pretnju velikom delu teritorije Rusije, preneo je TAS S.„Ako američke rakete budu raspoređene u Japanu ili Južnoj Koreji, razumemo da će to biti učinjeno kako bi se izbalansirale potencijalne pretnje iz Severne Koreje, ali to će nam stvoriti znatne probleme“, rekao je Putin.

Kako je rekao, ti raketni sistemi bi najverovatnije uspeli da dostignu ciljeve na znatnom delu teritorije Rusije, uključujući Daleki istok.

„Već smo mnogo puta obraćali pažnju na činjenicu da lanseri raketa MK-41 mogu da se koriste ne samo za protivraketne sisteme, već i za lansiranje udarnih raketnih sistema, udarnih raketa. Amerikanci su nam sve vreme govorili da to nije tačno, ali sada su uzeli i testirali ovaj sistem, upravo preko lansera MK-41. To jest, to je deo raketnih sistema. Bili smo u pravu, kao i u mnogim drugim slučajevima. Pretpostavljam da su pokušali da nas obmanu. Ne grešimo u vezi sa tim, ali bićemo prisiljeni da adekvatno reagujemo“, zaključio je Putin.

Vašington se prošlog meseca povukao iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa optužujući Rusiju da je prekršila taj sporazum, što Rusije negira.

KOMENTARI13 komentara

 1. test01 says:

  bla bla bla Pa ameri su razmestili nuklearno naoruzanje (rakete) u Japanu jos odavno Cak je i Dzon Bosnic snimio kontrolnu sobu i ekran na kome stoji dugme za nuklearni odgovor i javno to objavio u Japanu u novinama (radio je kao novinar i izgubio je posao zbog toga).

 2. Milan says:

  Najveći problem Rusije je velika teritorija države koju treba braniti. Ne samo to. Na osnovu toga SAD-u je dovoljno da samo podstakne novu trku u naoružanju koja bi ekonomski iscrpljivala Rusiju. Povlačenje SAD-a iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa i ove nove rakete srednjeg dometa koje prave, sa time Amerikanci možda na baš ovaj cilj "pucaju" > ekonomsko iscrpljivanje Rusije usled nove trke u naoružanju, veće socijalno nezadovoljstvo širom Rusije, nemiri, smena vlasti i konačno za SAD i Zapad stiže podoban i poslušan režim u Moskvi. U Moskvi ovo sigurno znaju, ali pitanje je šta mogu da urade. Ruska proizvodnja naoružanja je uglavnom u vlasništvu države i jeftinija je od američke, ali moraće stalno da proizvode značajno naprednije i efikasnije naoružanje od američkog. Zatim država SAD je na drugom udaljenom kontinentu, i veoma dobro znaju da Rusija neće prva napasti. Zato mogu da proizvode i zatim da čačkaju razna i mnogobrojna žarišta širom Evroazijskog kontinenta. Država SAD na prvi pogled ima samo dva kopnena suseda Kanadu i Meksiko, ali Aljaska se graniči i sa Ruskom Federacijom. Zatim SAD ima i ostrvske teritorije ne samo širom Kariba, nego i širom Pacifika, pa ima veliki broj baza širom celog sveta. Rusija je već prisutna u Venecueli, itd. Ipak nešto još treba uraditi da Ameri shvate da je za njih najbolje da se drže svoje kuće, ali nemam ideju ŠTA.

 3. Slobodanka says:

  To je jasno opisao jedan Ukrajinac u julu 2017 godine, povodom Ukrajine, tačnije povodom sukoba na istoku Ukrajine i povodom optužbi sa Zapada. Šta je Ukrajinac tada objavio: "Shvatio sam ja (ćutke) vaš trud. U svetu Ukrajina se shvata (ceni, uzima) kao hrpa govana, koja leži na pragu Rusije. Amerikanci periodično produbljuju tu gomilu palicom, da bi jače smrdelo i tada pritiskaju zvonce na ulaznim vratima (Rusije)." Njegov opis jeste preterano živopisan, ali je istinit. Zar nisu pre Ukrajine američkom palkom (palicom) itekako pročačkali razne hrpe domaćih go*vana i u bivšoj SFRJ? Zatim to isto američko "čačkanje palkom" da li primenjuju i na većem planu, posebno sa ovim raketama srednjeg dometa? Mislim na celu Rusiju sa svim okolnim zemljama, a i na ceo Evroazijski kontinent. Pitam se šta treba uraditi da Amerikancima zasmrdi i to što jače tamo tik i pored njihove kuće, pa neka se tamo kod svoje kuće pozabave sa otklanjanjem posledica.

 4. Slobodanka says:

  Aleksandar Makedonski da li bi rekao: Pročačkaj im sa "palkom" onaj njihov veliki finansijski balon.

 5. teoretičar says:

  Ne treba biti Putin pa znati šta sledi. Ili NE dozvoliti Americi da mu stavi rakete na 100 meteri od glave, ili preventivni udar ili totalna kapitulacija Rusije. Ove priče su za malu decu i više su kuknjava, priče nemoći ili sve same diplomatske gluposti nego neki potezi koji se MORAJU učiniti. Koliko ja poznajem zadnjih 10 godina rad i izjave Putina, on neće NIŠTA učiniti, što znači Rusija je pred kapitulacijom. Već 20 godina se zna da Amerika sprema munjeviti udar po vitalnim delovima Rusije i 20 godina Amerika to jasno i otvoreno sprovodi u delo, čak i bez pardona, a Putin onda objavi sliku neke rakete i kaže "E, saće pričati sa nama..."! Koja bol, tuga i uzaludnost. NISU pričali ni posle slika rakete, ni posle Putinovog istorijskog govora ali izgleda neko je reatrdiran i ne shvata. Amerikanci se mirno, temeljito i očigledno pripremaju da udare iznenada po Rusiji i to više nije nikakvo iznenađenje nego činjenica, samo "neki ne vide".

  • Slobodanka says:

   "Već 20 godina se zna da Amerika sprema munjeviti udar po vitalnim delovima Rusije ... ali izgleda neko je retardiran i ne shvata. Amerikanci se mirno, temeljito i očigledno pripremaju da udare iznenada po Rusiji i to više nije nikakvo iznenađenje nego činjenica, samo "neki ne vide"." - 1) Zašto mislite samo na Rusiju? Amerika već 20 ili 30 godina želi da osvoji ceo svet! Imala je veliku istorijsku šansu za ostvarenje takvog cilja zbog značajno oslabljene Rusije. 2) Sada namerno ostavljaju baš takvu sliku kao što ste napisali, sa ciljem da Rusija zagrize tu udicu. Ako je u planu baš to - američki munjeviti udar po Rusiji zašto Amerikanci nisu direktno i vojno napali Rusiju devedesetih ili prvih godina ovog milenijuma, kad je Rusija bila najslabija? Amerika ni tada nije smela da napadne Rusiju. Što bi sada vojno napadali Rusiju kad pripremljenost SAD za napad na Rusiju sve lošije stoji? SAD sme da napadne Rusiju jedino ekonomski. Ova nova trka u naoružanju "puca" na Rusiju, ali samo ekonomski. 3) SAD danas istovremeno puca i na Kinu sa ciljem da ograniče tj. da kontrolišu kinesku proizvodnju raketa srednjeg dometa. 4) Devedesetih su računali da imaju poslušnu i slabu Rusiju. Želeli su da ona baš takva ostane, trudili su se svojski da joj ne bude bolje, i verovali su da je ona slaba. I dok je to tako žurili su da osvoje i Bliski Istok i Srednju Aziju i zatim da izbiju na zapadne granice Kine. Već 90-tih su znali da je važnije da što pre pokore Kinu, ipak je tada važniji cilj bila Kina od Rusije. Amerika očigledno želi da zagospodari celim svetom. 4) Sada u odnosu na početak ovog milenijuma SAD imaju najmanje dvostruko veći problem za ostvarenje želje potpunog gospodara sveta. Sada u odnosu na dve decenije unazad teži cilj postala je i sama Kina, zatim sve teži cilj postala je i Rusija, i pride sve teži cilj je i Iran, itd.

 6. Miroslav says:

  Nadam se da je ljudima jasno da je Kim Američki igrač čija je uloga da naizgled stvori opasnost od nuklearnog oružja da bi se Amerikanci ukopali u Japanu i Južnoj Koreji da bi zaokružila Rusiju. Ko to ne vidi ćorav je pored očiju.

  • Slobodanka says:

   Ne verujem u to. Severna Koreja mora najpre da štiti sebe, a vi veliki budite veliki i rešavajte svoje probleme. Pročitaj o stradanjima Severne Koreje tokom korejskog rata 50-tih.

 7. persida says:

  Putko izgubio kompas, samo nesto lajucka, a niko ga ne uzima za ozbiljno.

 8. A akoM says:

  Pa,jedan od dobrih Ruskih odgovora USA je taj,da Rusi izgleda namjeravaju u blizinu morskih USA granica,postaviti robotizirane kontejnerske sisteme s dugotrajnim A-napajanjem i sposobne po primljenom radio naređenju(ako ne bude ometeno)ispaliti A-rakete ili hiperrakete na USA,iz Daklen velike(neobranjv re) blizine!?!Što je jako dobra strateška novost i štos!A možda Rusi smisle još štogod dobrog!?!Ili to možda već i imaju?!? Po a,kad je bal,nek je maskenbal!

 9. milorad2 says:

  prvo će slediti fiunasijski udar, slom mreže i berze, posle toga lete bombe.

 10. teoretičar says:

  Posle raspada SSSRa Amerika je ušla u Rusiju daleko više nego što je to javnosti poznato i danas je zadržala tamo medije, NVO i opoziciju, ali je morala da se povuče ekonomski i to ne baš savim. Mnoge vojne tajne je Rusija predala Americi kao na tacni. Verovatno Ameri nisu mnogo pitali o nuklearkama, ali su saznali raspored i mnogo drugih stvari a ostalo je izgledalo da dolazi samo po sebi. Ponižen ruski narod je tada dao Putinu neviđenu podršku i ta podrška je dala Putinu moć da isčupa Rusiju koliko toliko. Iznenađeni Ameri, a zaista tako nešto nisu očekivali, malo predahnuše pa onda pokrenuše Gruziju i Ukrajinu, sankcije i medije i definitivno izolaciju najpre političara i rukovodstva a nadalje će se to dogoditi i ruskom narodu. Ruskim političarima je ostalo manje od pola Sveta gde još mogu da odu. Lavrov kao da više i ne postoji a Putin takođe oseća izolaciju sve više. Dakle, nastavlja se priprema. Amerikanci nisu udarili kada je Rusija bila najsalabija iz prostog razloga što nisu bili spremni a i zasto što nije bilo potrebe. Ameri ni danas nisu spremni a to što pišem o pripremi napada je savršeno očigledno i svake godine vidimo po jedan žestok pomak. Ne napadaju ni sada, jer nisu sigurni a verovatno ni spremni. Zato sam i napisao da se pripremaju već 20 godina a to daje odgovor "zašto" nisu napali. Ne razumem šta tu nije jasno?

 11. teoretičar says:

  Nadalje,u slučaju napada na Rusiju, Kina neće ni prstom mrdnuti jer će i ona tada biti na nišanu. Kina treba Americi kao fabrika a zato je i napravljena a Amerika treba Kini da nastavi svoj razvoj, iako će taj razvoj malo biti preusmeren. To se događa već sada i Kina bi uradila bilo šta da se te kočnice ipak ne zategnu skroz. Kini je važnije da nastavi bar na pola kao do danas, nego da se pridruži Rusiji i uništi ono što je stvorila do danas, a sigurno bi bilo uništeno. Zato Kina neće ni u snovima reagovati na eventualni napad Amerike na Rusiju. Rusija nema moći da spreči postavljanje novih raketa na svoje granice i ostaje samo nagađanje koliko će uspeti da odgovori ako do udara dođe. (Lično mislim da nema opasnosti još bar dok sam ja živ a ja imam plana da debelo uđem i u 22. vek i da vam pišem komentare. Zar nije to utešno? Mislim, neće biti napada u ovom veku a u sledećm ću vam više objasniti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *