PUTIN: Povukli smo vojsku sa granice

PUTIN: Povukli smo vojsku sa granice

7 maja 2014

Putin 383732Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija povukla svoju vojsku od granice sa Ukrajinom i da se sada nalazi na poligonima na kojima izvode redovnu obuku.

„Sve vreme su govorili da ih brine naša vojska kod ukrajinske granice. Mi smo je povukli, danas se ne nalaze na ukrajinskoj granici, već na lokacijama na kojima izvode svoju redovnu obuku – na poligonima“, rekao je Putin posle razgovora sa švajcarskim predsednikom Didijeom Burkhalterom u Moskvi.

DONjECK: RAZMOTRIĆEMO PREDLOG ZA ODLAGANjE REFERENDUMA

Proruski aktivisti u oblasti Donjeck na istoku Ukrajine će na sutrašnjoj sednici skupštine razmotriti poziv ruskog predsednika Vladimira Putina za odlaganje referenduma o nezavisnosti, izjavio je lider samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin.
„Sutra ćemo raspravljati o tome na narodnoj skupštini“, rekao je Pušilin za agenciju Rojters.

UKRAJINSKE SNAGE NAPUSTILE ZGRADU SKUPŠTINE U MARIUPOLjU

Proruski aktivisti ponovo su preuzeli kontrolu nad zgradom gradske skupštine u jugoistočnom gradu Mariupolju u Donjeckoj oblasti na obali Azovskog mora, nekoliko sati pošto su je zauzeli pripadnici ukrajinskih snaga bezbednosti, izveštavaju elektronski mediji.
Ukrajinska agencija UNIAN izveštava da su pripadnici ukrajinskog MUP-a napustili teritoriju oko zgrade uz aplauz okupljenih.

Sa jarbola je skinuta zastava Ukrajine, koju su jutros postavile pristalice unitarne Ukrajine, a kod zgrade se okupilo nekoliko stotina pristalica samoproglašene Donjecke Narodne Republike, navodi agencija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *