ПУТИН ПОЗВАО на ХИТНО јачање војних снага

PUTIN POZVAO na HITNO jačanje vojnih snaga

26 januara 2017

Russian President Putin with Defence Minister Shoigu attend meeting on Russian air force's activity in Syria at national defence control centre in Moscow

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje ruskih oružanih snaga i „borbene sposobnosti“ uključujući i skraćivanje vremena za raspoređivanje vojnih jedinica.

– Značaj kopnenih snaga udruženih sa avijacijom i mornaricom u vojnim konfliktima je visok. Naš zadatak je da im pružimo najbolju hardversku podršku i savremenu opremu kako bi značajno povećali svoje borbene sposobnosti – rekao je Putin, a prenosi „Sputnjik internešanl“.

Ruski predsednik je naglasio i da je mobilnost jedna od glavnih pokazatelja spremnosti kopnenih snaga.

– To se odnosi na transfer jedinica na velike daljine i njihovo brzo raspoređivanje. Moramo da smanjimo vreme za obavljanje takvih delatnosti – dodao je Putin.

On je takođe naglasio da se nada da će ruske oružane snage biti značajno ojačane novim borbenim avionima „mig-35“.

– Pre svega želim da vam čestitam na ovom važnom događaju, pred početak probnih letova našeg novog lakog „mig-35“ borca – poručio je na video-konferenciji povodom početka testiranja novog modela avijacije.

Putin je rekao i da novi borbeni avion ima poboljšana svojstva, da je opremljen boljim oružjem i sposoban da prati od 10 do 30 ciljeva.

– Veoma se nadam da će naše oružane snage biti znatno ojačane ovim avionom – istakao je.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *