ПУТИН – Православац у борби против Новог светског поретка!

PUTIN – Pravoslavac u borbi protiv Novog svetskog poretka!

10 septembra 2015

Vladimir-Putin1 43Danas više nema nikakve dileme da Vladimir Putin nije samo moćni političar jedne velike zemlje koja ponovo zauzima geopolitičke pozicije koje joj, u svetskim okvirima, po veličini i snazi pripadaju, već mnogo više od toga.

On je nosilac evolutivnog civilizacijskog koncepta koji podrazumeva spoj tradicionalnih vrednosti čovečanstva i novih razvojnih mogućnosti koji proističu iz savremenih tehnologija, multipolarnost sveta, pravo na različitost i stvarnu slobodu nacija i pojedinca. Taj i takav koncept suprostavlja se danas, na razmeđu vekova, suludoj viziji unipolarnog sveta čija totalitarna ideologija ne samo da, kroz neoliberalizam, ruši osnovne društvene zakonomernosti, već se (forsirajući pedofiliju, istopolne brakove, GMO ishranu i sl.) suprostavlja prirodnim i božijim zakonima na kojima se temelji ljudsko postojanje.

U jednom trenutku, pre pojave Vladimira Putina, izgledalo je da je borba odlučena i da će unipolarni svet, biti uspostavljen, a da ni Boris Jeljcin, ni ostatak čovečanstva neće biti svesni šta to zapravo znači, niti kuda nas, sve zajedno vodi. Danas više ne izgleda tako. Unipolarni svet se raspada pred našim očima, a ratni požari koje njegovi inspiratori raspiruju širom planete, pre će ubrzati nego sprečiti njegov definitivni kraj.

Pročitaj još:

PUTIN: Štitićemo prava svih, a ne samo Rusa!

Šta krije Putinov „nuklearni osmeh“?

Šta to Putin smera u Siriji?

Putin je čovečanstvu vratio nadu da dve hiljade godina ljudskog postojanja neće tek tako biti zbrisano mračnim vizijama Crnog plemstva. Zbignjev Bžežinski, čovek koji je planetu pretvorio u Veliku šahovsku tablu (1), kao vidljivi kreator koncepta unipolarnosti, dobio je protivnika koji dalje vidi, brže misli i preciznije kombinuje. Uz nespornu lidersku harizmu i dar da svoj narod i zemlju voli ne mrzeći druge, postao je svuda u svetu simbol borbe protiv oživljavanja fašizma i totalitarizma koje donosi Novi svetski poredak. To ga, čak i u većini zapadnih zemalja, čini najpopularnijim stranim političarem, pa njegovi stavovi i poruke imaju sve veći uticaj na politička dešavanja širom sveta.

U poslednjih nekoliko dana Vladimir Vladimirovič poslao je, kroz svoje aktivnosti, dve snažne poruke koje će sigurno imati velik uticaj i značaj u narednom periodu.

Poruka prva – Evropo, oslobodi se Vašingtona!

U nedavnom intervju za švajcarsku televiziju SRT predsednik Putin je govoreći o situaciji u Evropi i odnosima Rusije sa vodećim evropskim zemljama rekao sledeće:

„Bilo bi poželjno videti da Evropa demonstrira više nezavisnosti i suvereniteta … Ako budemo morali – da bismo razgovarali o internim poslovima sa našim evropskim partnerima – da se obraćamo Vašingtonu, to će biti pomalo čudno“ (2)

Da je ova izjava, koja u potpunosti ogoljava stvarne pozicije Evrope u onome što nazivamo Novim svestskim poretkom, data pre izbijanja ukrajinske krize, teško da bi prosečan Evropljanin razumeo o čemu Putin govori i verovatno bi je tretirao kao propagandu. Danas, ona je dospela u žižu evropske javnosti, ima veliku političku težinu, a prosečan Evropljanin je doživljava kao potvrdu sopstvenog zapažanja. Vešto manevrišući kroz povratne sprege uzroka i posledica političkih događanja, od potcenjivačkih izjava Viktorije Nuland do nacističkih ispada Desnog sektora, Putin je uspeo da pred lice evropske političke elite i javnosti postavi ogledalo u kome se jasno videlo koliko malo Evropa može dobiti, a koliko mnogo izubiti uvek kada se njeni interesi ne poklapaju sa američkim.

Ovo je bacilo novu svetlost ne samo na odnose Brisela i Vašingtona, nego i na stvarni smisao i perspektivu evropskih integracija uopšte. Pokazalo se da „evropske“ nadnacionalne institucije, koje su davno izgubile povratnu spregu sa svojim matičnim državama, itekako vode računa o američkim „državnim interesima“, pa se nametnulo pitanje „kome“ ili „čemu“ one, zapravo, služe? A kada se pojave pitanja, pre ili kasnije dođu i odgovori. Ti odgovori uglavnom se svode na bolnu spoznaju da „briselska Evropa“ nije ništa drugo nego centralizovani instrument kojim Amerika vlada evropskim nacijama. (To da li ti koji vladaju Amerikom sede u Londonu drugo je pitanje, koje ne umanjuje značaj naored rečenog. Engleska je uvek bila Otrvo, nikad Evropa!) Sva ta prisluškivanja evropskih političara, sve te bezbednosne koncepcije, guranje NATO-a u politiku, američka vojska na tlu Evrope, jedino tako imaju smisao.

Evropa kao da se preko noći osvestila. Prva je to učinila Francuska, pa su se oglasili nemački intelektualni krugovi, a zatim redom i ostali. Proces je krenuo. Ispočetka tiho, gotovo stidljivo, a zatim sve glasnije evropska javnost počela je da govori o potrebi stvaranja „nove Evrope“, a uobličio se i slogan „Evropa pripada Evropljanima“. To je smer u kome će se proces kretati. Taj proces neće biti ni brz, ni jednostavan, ali će biti neminovan. Prvi korak ka slobodi je svest o neslobodi, a nju danas ima većina Evropljana.

Otuda, Putinova izjava švajcarskoj televiziji znači, kako svest o neminovnosti tog procesa, tako i pruženu ruku da se ta „Nova Evropa“ prostire od Urala do Gibraltara.

Poruka duga – Evropo, čuvaj hrišćanske vrednosti!

Organizujući prijem u Kremlju povodom Praznika krštenja Rusije (3) i hiljadu godina od smrti svetog ravnoapostolnog velikog kneza Vladimira, Vladimir Putin je naglasio značaj primanja Hrišćanstva za stvaranje jedinstvene ruske države, i njen opstanak danas, šaljući jasnu poruku da osnovne hrišćanske vrednosti moraju ostati stub civilizacijskog nasleđa savremenog sveta.

Govoreći o Knezu Vladimiru koji je 988. godine, na Krimu, primio hrišćanstvo, a zatim krstio i celu Rusiju Putin je naglasio kako su ti događaji bili „ključni zaokret u istoriji države i kulture”. (4)

„Zemlja se gradila na ozbiljnim duhovnim razmišljanjima kneza Vladimira, na težnji da se stvori jedinstveno načelo koje može da objedini narode Rusije i raštrkane zemlje. On je prekinuo bratoubilački rat i slomio spoljnog neprijatelja” kazao je Putin, uz uverenje da isti „duhovni izvori još uvek hrane bratske slovenske narode Rusije, Ukrajine i Belorusije“. (5)

Na ovaj način Putin je još jednom podvukao civilizacijsku razliku u odnosu na Novi svetski poredak čije je jedno od obeležja grubo gaženje svih hrišćanskih vrednosti i dostignuća. Promocija abortusa, pedofilije, homoseksualizma, istopolnih brakova, paganizma, satanizma, žrtvenih rituala itd. samo su neki od pojavnih oblika tog procesa, koji potkopava temelje i svrhu samog ljudskog postojanja.

Mnogo ljudi u vekovima hrišćanskoj Evropi ne gleda blagonaklono na ove procese, posebno što se za njihovo sprovođenje često koriste sredstva državne prinude. Taj, veći deo Evrope, iako primoran da sada ćuti, još uvek nije odbacio, niti izgubio hrišćanski kod, i otuda sa velikim simpatijama i nadom prati versku dimenziju Putinove politike. Iako nisu pravoslavci, većina njih još uvek su verujući hrišćani, kojima Kroli ne može zameniti Hrista, a „Knjiga zakona“ Bibliju.

Priređujući prijem u Kremlju povodom Praznika krštenja Rusije i ističući značaj tog čina Putin je praktično pozvao Evropljane da se ne odriču temeljnih hrišćanskih vrednosti, a verujem da ga je većina čula i ispravno razumela.

Umesto zaključka

Najnovije Putinove poruke usmerene pre svega Evropljanima još jednom pokazuju Putinovo vizionarstvo i političku snagu. Nudeći dijametralno suprotni koncept privrednog i društvenog razvoja zasnovan na tradicionalnim vrednostima koje su stvorile i očuvale ljudsku civilizaciju, poštujući pravo na različitost nacija i istinsku slobodu pojedinca, Putin postaje simbol borbe protiv korporativnog kapitalizma i na njemu zasnovanog globalističkog koncepta, a ruski model razvoja cilj koji shvata i prihvata sve veći broj građana, slobodnih intelektualaca i političkih partija na Zapadu. Nema sumnje da će mnogo toga što je uradio i što će uraditi postati deo neminovne borbe za novu Evropu kojom će upravljati Evropljani.

UPUTNICE

1. Zbignjev Bžežinski, vodeći globalistički strateg, pisac čuvene knjige „Velika šahovska tabla“, u kojoj otvoreno iznosi zapadne aspiracije na evro-azijski prostor koji kontroliše Rusija.

2. http://www.ceopom-istina.rs/vesti/putin-savetovao-evropskim-liderima-vishe-samostalnosti-od-sad/

3. Praznik krštenja Rusije, na inicijativu Vladimira Putina, slavi se od 2010, a obeležava 28. jula

4. http://www.ceopom-istina.rs/vesti/putin-o-prazniku-krshten-a-rusije/

5. Isto

(Fond Strateške Kulture – Dragan Milašinović)

KOMENTARI3 komentara

  1. mija says:

    Putin je praznik za oči, spokoj za dušu i melem za rane.

  2. irena says:

    Putine, care, muskarcino, kako bi mnoge zene trenirale grcko rimski stil sa tobom, ali, nazalost, malo je takvih pravih muskaraca.

  3. Pingback: PUTIN – Pravoslavac u borbi protiv Novog svetskog poretka! - ASinfo Portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *