ПУТИН ПРЕД ВЕЛИКОМ ОДЛУКОМ: Ово би могло да уздрма Америку

PUTIN PRED VELIKOM ODLUKOM: Ovo bi moglo da uzdrma Ameriku

1 avgusta 2019

Amerika od 2. avgusta prestaje da poštuje Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa!

Raspoređivanje američkih raketa u Evropi koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa izazvaće simetričan odgovor Rusije, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.Diplomata nije naveo moguće geografske tačke gde Moskva može rasporediti nuklearne balističke rakete kopnenog baziranja, ali je naveo da će ključni faktor biti „vreme doleta“.

– Ipak se nadam da će surova realnost koja će stupiti prekosutra urazumiti ljude koji se još uvek, po mom mišljenju, igraju sa evropskom i globalnom bezbednošću – naglasio je Rjabkov.

Ranije je Vašington potvrdio da će od 2. avgusta sebe smatrati slobodnim od obaveza iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Moskva je donela sličnu odluku.

Međutim, predsednik Rusije Vladimir Putin je 2. februara ove godine izjavio da Moskva neće razmeštati rakete srednjeg i kratkog dometa na kopnu, sve dok se u odgovarajućim regionima ne pojave američke rakete slične klase.

KOMENTARIJedan komentar

  1. A akoM says:

    Koja sreća za Europu!Ona to zna,ali nesmije zucnuti!Ali koja sreća i za USA!Ali to ona nezna!Zato to i radi i laprda!Za Rusiju neću ništa reći,jer ona zna što to znači i za nju i za sve njih i svijet,i to i kaže!Pa nemam potrebe ja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *