ПУТИН ПРЕДВИДЕО СУДБИНУ ЕВРОПИ

PUTIN PREDVIDEO SUDBINU EVROPI

22 oktobra 2021

Pokušaji severnih evropskih zemalja da ograniče Rusiju u energetskoj sferi neće dovesti ni do čega dobrog, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.Lider Rusije je potvrdio da Moskva teži ravnopravnom dijalogu sa svim zainteresovanim stranama.

„Vidimo šta se sada dešava na svetskom energetskom tržištu, uključujući i evropsko. Ako oni budu delovali tako kategorički i pozivajući se na ko zna šta, to neće dovesti ni do čega dobrog. Setio sam se naše poznate basne kada jedan od likova tera vuka zimi da lovi ribu, a onda sedne i govori u sebi: ‘Mrzni, mrzni vučji repu’. Ako Evropljani krenu tim putem, osećaće se kao poznati likovi iz ruske basne“, našalio se Putin.

Ovim je Putin želeo da kaže da je Amerika prevarila Evropu kako bi se odrekla ruskog gasa, kao što je lisica ubedila vuka da gurne rep pod led i tako ulovi ribu.

Moderator diskusije na zasedanju međunarodnog kluba „Valdaj“ upitao je Putina kome je dodeljena uloga vuka u toj priči.

„Čini mi se da to nije teško pogoditi. Vuk je onaj koji je spustio rep u rupu u vodi zimi i pokušava da ulovi ribu. U ovom slučaju, u mutnoj vodi. Eto ko je on“, dodao je ruski lider.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dragan Pik-pantalon says:

    Velike misli, velikog druga Putina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *