ПУТИН ПРЕСЕКАО: Русија започела војну интервенцију у Сирији!

PUTIN PRESEKAO: Rusija započela vojnu intervenciju u Siriji!

1 septembra 2015

20140726putin-planeRuski piloti borbenih aviona i helikoptera počeće da stižu u Siriju u narednih nekoliko dana, objavi je portal Ynet.

Prema rečima zapadnih diplomata, ruska ekspedicija je već stigla u Siriju i smestila se u vazdušnu bazu, koja je pod kontrolom snaga predsednika Bašara el Asada.

Baza se, kako navode, nalazi se u okolini Damaska i služiće Rusima kao operativna baza.

U narednim nedeljama hiljade pripadnika ruskog vojnog osoblja stići će u Siriju, uključujući savetnike, instruktore, tehničare i pilote.

U ovom trenutku nema konkretnih podataka o sastavu kontingenta, ali je Rusija ranije pregovarala o prodaji višenamenskih MiG-ova 29 i naprednih aviona za trening Yak-130, koji mogu služiti i za borbu.

Ynet piše kako nema sumnje da će ruski piloti uticati na postojeću dinamiku bliskoistočnih sukoba.

Zvanično, Rusija nema ofanzivne namere prema Izraelu i drugim državama, a glavni cilj razmeštanja letelica je zadržavanje Asada na vlasti i borba protiv ID.

Diplomatski izvori tvrde da su Rusija i Iran nedavno doneli stratešku odluku da će učiniti sve kako bi sprečili širenje i infiltraciju ID i drugih islamista na područja bivših sovjetskih republika s muslimanskom većinom.

Američka administracija je potpuno svesna ruske namere da direktno interveniše u Siriji, iako još nije zvanično reagovala.

Obama je od nedavno suzdržan u pozivima na rušenje Asadovog režima, iako SAD izvodi vazdušne napade kako bi zaštitile pobunjenike protiv kojih će se boriti ruske snage.

Iran i Rusija, uz znanje SAD, nameravaju da osnaže sirijsku vojsku uvežbavanjem, ali i tehnikom.

Rusija od početka građanskog rata Asadu šalje brodove s oružjem, municijom i rezervnim delovima.

Rusi nisu jedini koji koordinišu bliskoistočnu politiku s Iranom.

Američki zvaničnici, takođe, učestvuju u intenzivnim razgovorima s Teheranom kako bi osnažili zajedničku borbu protiv ID.

Čini se da američka vlada Iran trenutno prihvata kao neophodnu silu u kampanji protiv ID u Iraku, navodi Ynet.

KOMENTARI9 komentara

 1. mija says:

  Sad će krenuti ukrajinska ofanziva u nadi da će pažnja Rusije popustiti zbog angažovanja u Siriji. Varaju se, razume se.

 2. Brus Li says:

  PRVO sIRIJA, UBRZO SU ULAZI U uKRAJINU, POVEŠATI MUSLIĆKU I VATIKANOIDNU BAGRU I PUSTITI IM KRV JER RUSKA ZEMLJA MORA DA BUDE RODNA, A ONDA NA BUGARSKU, PA SRBIJA,REPUBLIKA SRPSKA,RSK,KOSOVO,CG I MAKEDONIJA U VELIKU SRBIJU, EAU I ODKB. A KAUBOJSKU 53. PEREC DRŽAVICU, JANEZLEND I ALBANIJU PRETVORITI U GUBERNIJU REPUBLIKE SRPSKE KOJA ĆE NAMETNUTI FUNDAMENTALNO PRAVOSLAVLJE I PRAVOSLAVNE ZAKONE I ZABRANITI MUSLIMANSKU FUNDAMENTALISTIČKU KVAZI RELIGIJU A ISTO I VATIKANOIDNU SATANISTIČKU JERES.

 3. Radomir says:

  Tamo je Brus li.

 4. tinman19 says:

  Bugarska isto u veliku Srbiju? A Moldavija? Nju si zaboravio. A Rumunija, kako si Rumuniju propustio??? Na kraju ostaju Grčka i Malta. Sve u veliku Srbiju. Napokon će Srbija moći braniti svoje iskonske granice uz afričku obalu. I da, ponovo uvesti Lenjinove i Marxove slike na svaki zid. A nakon toga se, Brus Li, probudiš i ustanoviš da ti je glava ogromna od loše rakije. Ali dobro bi izgledalo, Srbija od Urala do Tunisa. Dobro zvuči. Slažem se s tobom.

 5. Pravdaa says:

  Pravo ime je Balkanska Srbija Car je kum on ju je tako krstijo.Češka,Slovačka Mađjarska, Rumunija, Hrvacka, Bosna, Crna Gora, Makedonija,Bugarska, Albanija, Grčka, i balkanski deo Turske.To je Srbija Moldavija pripada Rusiji.Pravila se znaju samo pravoslavlje može živjeti na tom prostoru.

 6. tinman19 says:

  Kada dođeš do Turske možeš zahvatiti i malo Jordana, kao i čitav Izrael. Židovi su pravoslavci, isto kao i Mongoli. Čitava Mongolija pripada velikoj Srbiji, doduše malo je predaleko pa će Vučić morati podosta putovati da obiđe sve srpske zemlje, ali neće mu biti teško. Mongoli su autohtoni srbi, jedini originalni pravoslavci, sve ostalo je nastalo od njih. Židovi su izraelski pravoslavci, tako da i oni pripadaju pod veliku Srbiju. A kasnije ostaje Haiti i Fidži, ali to je za 2016. A ovo navedeno ulazi u veliku Srbiju do sredine oktobra, najkasnije sredine novembra.

 7. KOSTA says:

  Iformacija nije tačna. Možete se uveriri na samom sajtu RT. Nažalost, ali tako je. http://www.rt.com/news/314010-syria-russia-planes-isis/

 8. Ne znam baš sve po redu says:

  tinmane, mongoli nisu svetosavski pravoslavci. Kod njih je malo komplikovano. Oni su kineski pravoslavci, ali slušaju samo moskovskog patrijarha. Čak i onih 75% Mongola. Mislim, 10 miliona Mongola žive u Kini sa kipom Džingis Kana od koga nisu hteli da se rastanu, a u Mongoliji je posle ruske odluke ostalo onih 25%. Ili tako nešto. E, sad Kinezi više nisu ponosni na Mongole, jer ih neko obavestio da su Mongoli prvo potamanili Kineze i saterali ih u južne katakombe, pa tek onda počeli da tamane Ruse. Zato im Rusi ostavili onih 75% nesvetosavskih mongolskih pravoslavaca, da ih jednog dana opet počnu prevaspitavati... Zbog toga i Kina sve više prelazi na svetosavsko pravoslavlje i tako nastoji da podigne svoje šanse i da je Srbija uključi u svoje teritorije i zaštiti od samih sebe i ne daj Bože, povratka Mongola. Istim putem ide i Severna Koreja. U Rusiji imamo još samo problem Kirila, koji se mutavo drži ruskog pravoslavlja i tajno neguje onih 25% Mongola u Mongoliji, učeći ih junačku istoriju, pa će oni kad dođe vreme da mute po svetu vičući Džingis Akbar ili nešto slično, od čega se krv ledi i Kinezima i Turcima i Merkelovoj. Eto, tu je taj mali problem, ali rešiće se uskoro i svi će oni pod naše okrilje.

 9. miroslav says:

  Vest kao vest nije tacna,a da li su vec odavno tamo?Moze biti da jesu.Sigurno to nece bas na sva zvona da objave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *