PUTIN PRETI: Istrebićemo sve teroriste

PUTIN PRETI: Istrebićemo sve teroriste

31 decembra 2013

PutinRussiaPredsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija žestoko i bez prestanka nastaviti borbu protiv terorista, sve do njihovog potpunog istrebljenja, prenosi B92.

„Ove godine smo bili suočeni sa velikim problemima kao što su nehumani teroristički napadi u Volgogradu i nezapamćene prirodne katastrofe na istoku“, rekao je Putin.

Putin je zbog napada u Volgogradu naredio podizanje bezbednosnog nivoa, ali sve do sada nije davao zvanične izjave. Prema poslednjim podacima, stradale su 34 osobe, a više desetina je povređeno.

Za manje od 24 sata u ruskom Volgogradu dogodila su se dva teroristička napada. Prvi se dogodio na železničkoj stanici, a drugi kada je eksplodirao trolejbus.

Oba napada dovode se u vezu s predstojećim Olimpijskim igrama u Sočiju, kao i sa islamskim teroristima, na čijem čelu je Doku Umarov, koji su pretili da će na sve moguće načine sprečiti održavanje igara.

Nekoliko sati nakon drugog napada u Volgogradu, u gradu Hasavjurtu u ruskoj republici Dagestan je eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava, pri čemu je jedan prolaznik poginuo, a povređena su dva policajca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *