ПУТИН ПРИХВАТИО ОПШТИ РАТ СА АМЕРИКОМ: За почетак…

PUTIN PRIHVATIO OPŠTI RAT SA AMERIKOM: Za početak…

14 avgusta 2017

Nakon novih sankcija protiv Rusije koje je predsednik Donald Tramp potpisao prošle nedelje, Moskva je u ponedeljak odgovorila najavom da će Rusija ubrzati rad na smanjenju zavisnosti ove zemlje od platnih sistema Zapada i američkog dolara uopšte, navodi ruska državna agencija RIA Novosti.

“U suprotnom, uvek ćemo sedeti na njihovoj udici, a to je upravo ono što im je potrebno,“ kažu.

Zakon o sankcijama, koji je nastao zbog kontinuiranih optužbi američkih političara da se Rusija mešala u izbore 206. godine, usvojio je Kongres i poslat je na Trampov radni sto na konačno odobravanje krajem jula.

Međutim, Rusija nije čekala potpis američkog predsednika, i hrabro je odgovorila u roku od nekoliko sati nakon usvajanja ovog zakona u Kongresu. Kako je CNN objavio:

“Predsednik Vladimir Putin je uzvratio udarac na nove američke sankcije tako što je naredio da SAD sreže svoje osoblje u svojoj diplomatskoj misiji za 755, u najagresivnijem potezu Moskve protiv Vašingtona još od poslednjih godinaa Hladnog rata.“

Tramp je potpisao zakon o sankcijama prošle srede, 2. avgusta.

Komentari zamenika ministra spoljnih poslova Ribjakov u ponedeljak su usledili nakon što su se njegov šef, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD-a Reks Tilerson, sastali na forumu Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) na Filipinima.

Govoreći o odnosima između SAD-a i Rusije nakon njegovog razgovora sa Lavrovom, Tilerson je rekao u ponedeljak da postoji “ozbiljno nepoverenje između ove dve zemlje“ ali da oni “jednostavno moraju pronađi način da se izbore sa tim.“

O navodnom mešanju Rusije u izbore 2016. godine, Tilerson je rekao da SAD treba da pomognu Rusji da “razumeju koliko je ovaj incident bio ozbiljan i koliko je to ozbiljno oštetilo odnos.“

Državni sekretar je takođe u ponedeljak rekao da se zvanični odgovor na rusko proterivanje 755 američkih diplomata krajem jula može očekivati do 1. septembra.

Webtribune.rs

KOMENTARI4 komentara

 1. Baraba says:

  Da sam na Putinovom mestu ja bih napao Ameriku da se vise nesmaraju sa pretnjama

 2. milan says:

  Crtani filmic se nastavlja. Ovi Ameri navalili kao "Svabo tralala". Te im se Rusi mesali u izbore te problem, te jos veci problem, jer su Rusi u stvari po Ameikenjcima izabrali Trampa za Predsednika SAD. Oprostite Amerikanci ali ceo svet vas drzi za debile, a zasigurno znam da niste debili, no dobro ima i takvih, a gde nema na primjer u Srbiji! Radi se samo o procentu, jer ako je procent visok tada se postize nekakva nadkriticna masa debiliteta! Znaci mozemo zakljuciti da ste Ameri presli tu granicu, isto i Srbijanci, a sad dajte ubrzano nazad, ako nista drugo trgovine radi! Slusajte Amerikanci kako zvone zvona u globalnom multipolarnom svetu. Prilagodite taktike tome, jer znam da ste strategiju/e vec prebacili na smer multipolarnosti!

 3. Zaharije Serak says:

  Sve dok je u Rusiji malo veci "deal " vezan za Dolar Rusija nema sanse.Sanse Rusije su u postovanju sobstvene pameti,stimulisanje iste da radi i ostane u Rusiji,shvatanje da Nafta nije izraz ekonomske jacine jedne Drzave i ulaganje para u vlastitu Drzavu.Od kupovanja recimo fudbalskog tima u Engleskoj Rusija ima skoro nista.Sve sto prati "uspjesnijeg" covjeka u Rusiji dolazi sa Zapada.Gospodin Putin vozi Njemacki auto,njegova familija se lijeci u Svajcarskoj.nosi njihov sat,kcerke imaju Aple telefon,jahte su napravljene naravno na Zapadu,pare drze naravno na Zapadu,kupuju kriomice naravno akcije Americkih tehnoloskih kompanija i da ne nabrajamo.Ja nisam spavao kao student tri dana od uzbudjenja kada sam izabran da idem na Lomonosov Univerzitet 1/2 godine.Citav Svijet je znao za Lomonosov,to mi je pomoglo da dobijem posao u Americi,a sada .......Nazalost novije generacije ne znaju da je to bio Univerzitet koji nije davao Izinjere,Doktore nego naucnike u mnogim poljima

 4. Way says:

  E, ljudi putinu se ovo nameće, kao što sve ide nekom svojom inercijom. Niko nije od juče ni zapad ni istok, Gorbačov prihvatio prijateljstvo pa propade rusija, putin to neće, ima čovek distancu, umerenost, i delo kada to zatreba. Ali trump je ljukavi ljisic, i mora šamar po šamar da dobije. Svi proizvodi anglo-američke lige kao nvo, i slično mora malo zube da slomije o putina. Putka našeg dragog, dorogoj brat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *