ПУТИН „ПРОЧИТАО“ БАЈДЕНА

PUTIN „PROČITAO“ BAJDENA

19 aprila 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin dokazao je da je Moskva spremna na smicalice Vašingtona i NATO-a pravilno odigravši takozvanu „sicilijansku odbranu“, izjavio je norveški publicista Pol Stejgan.

Novinar je prokomentarisao odluku Ukrajine da ne koristi silu prilikom regulisanja situacije u Donbasu, rekavši da je taj signal najverovatnije stigao Kijevu iz Vašingtona.Stejgan navodi da je Rusija u međuvremenu upozorila Ukrajinu na posledice napada na Donbas, a takođe je lišila Kijev vojnog pristupa Azovskom moru zatvaranjem Kerčkog moreuza.

Moskva je upozorila Vašington da ne pokušava da se približi ruskim vodama i nazvala američke akcije provokacijom, čime je otvoreno pokazala da se ne šali, naglasio je publicista.

S druge strane, ponašanje američkog predsednika je nelogično, jer je napre nazvao Putina ubicom, a zatim ga pozvao da se uskoro sastanu, naveo je Stejgan.

Kako je pisao list „Komersant“, Džo Bajden je „svojim pozivom Vladimiru Putinu odigrao politički šah tradicionalan za prethodne američke administracije 21. veka, načinivši potez E2—E4“.

Prema rečima Stejgana, ruski lider nije dozvolio svom američkom kolegi da ‘ispipa teren’ i dokazao je da je Moskva spremna na trikove Vašingtona i Alijanse. Na taj način, Putin je pravilno odigrao takozvanu sicilijansku odbranu koja se često koristi prilikom prelaska sa polja E2 na E4.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: PUTIN „PROČITAO“ BAJDENA – Prava istina o svemu

  2. persida says:

    Amerikanac naziva nekoga ubicom?

  3. Analitik says:

    naravno da ga procitao. Ameri su na koncentraciju ruskih trupa odgovorili Ukrajini da ne mogu da im pomognu, sto je znacilo ako krenete na Donbas Ukrajina ce se pocepati. Rusi igraju u svom dvoristu, i to samo pokazali.

  4. Gagi says:

    Pozoriste ponovo radi. Zar je neko zaista pomislio da ce se glumci u predstavi uzajamno pobiti. Bitno je da publici bude interesantno i da se uzmu parice za ulaznice. Posle predstave ili u pauzi, sto su veci komentari to je predstava maestralno odigrana. Vekovima unazad, reditelj je isti, trudi se i bori da predstava bude interesantna i da se o njoj prica. Treba narodu zaokupiti paznju od osnovne sustine, problem je u tome, ko TO zivi na racun svih nas - besplatno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *