ПУТИН ПРОГЛАСИО ВЕЛИКИ ТРИЈУМФ РУСИЈЕ!

ПУТИН ПРОГЛАСИО ВЕЛИКИ ТРИЈУМФ РУСИЈЕ!

18 септембра 2023

Период опоравка руске економије од санкција је завршен. Русија је издржала притисак санкција, а тренутна економска ситуација у земљи је стабилна и уравнотежена, оценио је председник Русије Владимир Путин на састанку о формирању савезног буџета за 2024. годину и за плански период 2025-2026.

– Издржали смо до сада невиђени спољни притисак и ограничења неких владајућих елита из такозваног западног блока, из појединих земља које називамо непријатељским – истакао је председник.Економска ситуација у Русији је по многим, кључним показатељима значајно боља од прогнозиране, додао је Путин.

– БДП Русије се вратио на ниво из 2021. године. Сада је важно да формирамо услове за даљи стабилан и дугорочан раст и развој – прецизирао је и предвидео раст БДП-а од 2,5 до 2,8 посто.

Уз добру динамику, потражња се повећава, навео је председник и додаје да је индустрија у сталном порасту, првенствено захваљујући производним индустријама.

Приходи који се не односе на нафту и гас знатно су већи од прошлогодишњих.

– Приходи буџета од нафте и гаса у периоду од јула до августа су се опоравили и приближно су на прошлогодишњи ниво, а узимајући у обзир ситуацију на светским тржиштима наставља се активан раст – додао је председник Русије.

Један од главних проблема у економији је раст инфлације, навео је Путин.

– Главни фактор томе је јасан, а то је слабљење рубље. Потребно је да јасно разумемо разлоге и благовремено, без одлагања, донесемо одговарајуће одлуке. Уверен сам да ће влада и Централна банка радити професионално и усклађено. Нови федерални буџет треба да буде добро размотрен и дефинисан на основу државних приоритета, интереса и текућих планова по свим кључним правцима – прецизирао је Путин.

Председник је истакао да пре свега грађанима треба гарантовати да ће држава испунити све обавезе које има према њима.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Udo von Scheisseman says:

    Sve je to ok, realni bdp je presisao nemacki, za godinu-dve presisace i Japan. Medjutim Rusija je toliko moćna država da je za nju sve ispod 8 % godišnjeg rasta posle korekcije inflacije sitno. Tih 2,8%, to je previše sitno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u