ПУТИН ПРОГОВОРИО О ИЗБОРИМА: Запад ће пасти у депресију

ПУТИН ПРОГОВОРИО О ИЗБОРИМА: Запад ће пасти у депресију

21 јуна 2020

Председник Русије Владимир Путин није искључио могућност да се кандидује за председника у случају да се усвоје уставни амандмани.

„Нисам још ништа одлучио. Не искључујем могућност тога. Ако се то појави у Уставу, постоји могућност за кандидовање. Видећемо“, рекао је Путин у интервјуу за телевизију „Русија 1“.Шеф државе је, при томе, позвао све званичнике да му већ сада не траже наследника, већ да се баве својим послом. „Треба радити, а не тражити насседнике“, рекао је он.

„Рећи ћу потпуно отворено: ако се то не догоди (усвајање одговарајућег амандмана Устава), за две године, то знам из сопственог искуства, уместо нормалног ритмичког рада на многим нивоима власти почеће потрага за могућим наследницима“, објаснио је председник.

Путин је објаснио и да политички систем земље не треба да се ослања само на шефа државе, већ да има много тачака ослонца и да се развија заједно са друштвом.

Он је додао да је то разлог што је предложио измене Устава.

„Живот се променио и захтева одређену реакцију. Тачно је да се, можда, не може све формулисати у основном закону. Али, изузетно је важно размишљати о проблемима које постављате и, уколико је могуће, одразити их у основном закону“, закључио је председник Русије.

Раније је одлучено да ће гласање о изменама Устава Руске Федерације бити одржано 1. јула.

Председник Русије је у јануару 2020. године предложио низ измена у основни закон земље који ће овај документ учинити усклађенијим са савременим потребама. После расправе радне групе о изменама Државна дума Русије је 11. марта усвојила предлог закона који је дао Путин. Истог дана предлог је одобрио Савет Федерације. Након тога руски председник потписао је указ којим се налаже да гласање о изменама Устава буде 22. априла, али је овај датум касније одложен због пандемије вируса корона.

KOMENTARI3 коментара

  1. šiško says:

    Za Rusiju bi bilo jako dobro da Putin ostane na mestu predsednika i u narednim godinama, a čini mi se da ni njemu to ne bi bilo preveliki teret, naravno ako ga zdravlje dobro služi. Mislim da je stekao tako dobar uvid u zbivanja u svetu i Rusiji da veliki deo posla može obavljati gotovo rutinski. Svako novi ko bi došao izgubio bi mnogo vremena na uhodavanje, a Rusija nema vremena za gubljenje. Sad je trenutak da konačno zauzme mesto koje joj pripada u svetu i krene da još intenzivnije poboljšava standard stanovništva. S naše strane, posle Jeljcina ne možemo biti sigurni kakav kurs bi mogao zauzeti neki novi čovek na čelu Rusije, pa je i u našem interesu da se Putin ponovo kandiduje.

  2. Čist je ko Suza says:

    U Rusiji ne postoje parlamentarni izbori, to je poznato još od Jeljcina, već sam zvanični predsednik bira svog naslednika po svom izboru i odluci. Putin još nije našao svog zamenika osim sebe samog. Bogu hvala zdrav je i čio i još ima mastila u penkalu, tako da će još puno stranica istorije da napiše, možda i do posletka ovog veka i sveta. Ako i postavi nekog svog pomoćnika iz pozadine će da šara. Zapadna Zver je mnogo osilila gde god zine bljuje vatru i pali kuće, Putin mora da ide za njom i da gasi vatru. Kao u "Malom Princu". A kao što vidite i on sam sve o tome i priča.

  3. evandjelist says:

    Da u Rusiji postoje parlamentarni izbori kao u Srbiji bilo bi krvi do kolena, a zavladali bi mafijaši i strani plaćenici i takmičili bi se u rasturanju čitave zemlje. To je zamalo i krenulo počev od Gorbačova, ali se jedva nekako zaustavilo zahvaljujući opet Putinu. Mi to nismo uspeli zato kod nas vlada sve ovo gore navedeno. Ko će našu propast da zaustavi? Supermen sa planete Kripton? Zapravo neko mnogo bolji, doći će sa vojskama nebeskim da pravedno vlada i Njegovom carstvu neće biti kraja, to je Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos koji dolazi blgosloven u ime Božije. Sveto Pismo ovo opisuje a mi ćemo biti živi svedoci svemu tome. "Kao munja koja se prolama sa istoka, doći će sa mirijadama vojske nebeske." Neka je blagosloven Onaj koji dolazi u ime Božije. I tada će svako od nas da dobije po delima svojim. Ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga jedinoga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u