ПУТИН ПРОГОВОРИО О ПРЕМИЈЕРУ: Мишустин није био први избор, нико сем мене га није споменуо!

PUTIN PROGOVORIO O PREMIJERU: Mišustin nije bio prvi izbor, niko sem mene ga nije spomenuo!

20 februara 2020

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da, kada je razmišljao o kandidatima za novog premijera Rusije, Mihail Mišustin nije bio na listi, već da su u igri bila druga tri ili čak četiri kandidata.

– Niko sem mene nije spomenuo Mišustina – rekao je Putin u intervjuu za Tas s i dodao da je izbor Mišustina bio njegova lična odluka.Kao razloge zbog kojih se odlučio za njega, Putin je naveo lične osobine i profesionalne veštine, ali i rezultate koje je postigao dok je obavljao dužnost šefa Savezne poreske službe.

– Praktičan čovek koji veoma dobro razume šta treba da se uradi i koji zna kako to da uradi. Koji to radi i postiže rezultate – rekao je Putin.

Putin je u intervjuu otkrio i da je unapred obavestio prethodnog premijera Dmitrija Medvedeva o ostavci vlade.

– Uživali smo u vrlo iskrenim, kolegijalnim, prijateljskim odnosima sa Dmitrijem Anatolievičem dugi niz godina. Nemamo nikakve tajne jedni od drugih. Tako da smo s njim razgovarali o ovom pitanju. Ranije smo razgovarali o tome i on je znao šta se događa – rekao je Putin.

On je odbacio spekulacije da smena vlade izgleda kao specijalna operacija i rekao da je do rekonstrukcije vlade došlo brzo jer „Rusija nije Belgija da može da bude celu godinu bez vlade“.Govoreći o novoj vladi, Putin je rekao da su svi njeni članovi kompetentni, dobro informisani i da znaju da rade svoj posao. Kako je rekao, mnogi od njih su radili na nacionalnim projektima ranije i potpuno su upućeni u njih.

Prilikom formiranja novog kabineta, poslušao je savete premijera Mišustina i dodao da prilikom njihovog izbora nije vodio računa o popularnosti kandidata.

– Kriterijum su bile njihove profesionalne kvalifikacije. Uvažavao sam mišljenje Mišustina. Kada sam u vezi nekih kandidata imao sumnje, ali Mišustin bi mi dokazao da je ta osoba najbolja za taj posao. Složio sam se sa njim jer na kraju krajeva, on formira svoj tim – rekao je Putin.

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Voleo bih da saznam imena ona 3-4 kandiadta koji su "odbijeni"... Posebno bi me interesovalo ad li i Glazjev medju njima?

  2. Slobodanka says:

    Rano se peva u gnezdu. Pitanje je šta će postići i premijer Mišustin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *