ПУТИН ПРОГОВОРИО О ТАЈНАМА: Открио планове страних служби везане за Русију!

PUTIN PROGOVORIO O TAJNAMA: Otkrio planove stranih službi vezane za Rusiju!

6 marta 2019

Strane specijalne službe žele da povećaju svoj uticaj na procese koji se dešavaju u Rusiji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na kraju kolegijuma Federalne službe bezbednosti.

„Na sve načine se traži pristup podacima političkog, ekonomskog, tehnološkog karaktera“, rekao je Putin.

On je naglasio važnost rada kontraobaveštajne službe i potrebu pouzdane zaštite informacija značajnih za Rusiju.

Putin je izjavio da „kao i nekad, a sada još više“, pripadnici stranih službi žele da utiču na događaje u Rusiji.„Rad mora biti efikasan, svakodnevan i mora se graditi na savremenim metodama“, rekao je on.

Prema rečima predsednika, prošle godine je bila zaustavljena delatnost 129 obaveštajaca i 465 agenata stranih specijalnih službi. Organi kontraobaveštajne službe, kako pretpostavlja šef države, bili su „ofanzivni i delotvorni“.

Putin je tokom obraćanja visokim zvaničnicima FSB-a izjavio da se u blizini ruskih granica širi vojna infrastruktura NATO-a, dok odluka SAD da izađu iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa pogoršava operativnu situaciju.

„Odluka Sjedinjenih Država da izađe iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa je direktan korak ka širenju čitavog sistema dogovora u sferi međunarodne bezbednosti. To, nesumnjivo, menja operativnu situaciju i, nažalost, ne nabolje“, rekao je Putin.

„Zato čekam od saradnika centralnog aparata, teritorijalne uprave i specijalnih jedinica FSB-a profesionalne i usaglašene akcije, spremnost da se operativno i delotvorno reše postavljeni zadaci“, izjavio je on.

Bliski istok ostaje baza za teroriste

Situacija na Bliskom istoku ostaje kompleksna, on služi kao baza za aktivnosti terorističkih grupa, što se odražava i na Rusiju, izjavio je predsednik Rusije.

„Situacija na Bliskom istoku i u drugim regionima sveta ostaje složena. Zašto to govorim? Zato što se to odražava na nas, ostajući žarište nasilja, nestabilnosti. To sve služi kao baza za aktivnosti terorističkih grupa, uključujući, nažalost, i na teritoriji Rusije“, rekao je Putin.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    kada isteken predsednički mandat putinu on bi trebao da se vrati na čelo obaveštajnog aparata rusije jer to mu je i POSAO bio pre nego što je postao predsednik i ima pravo na to :) Rusi mogu mirno da spavaju dok im je putin šef obaveštajaca:)

    • Don Kihot says:

      Naravno... U svakom slučaju Rusija se toliko uzdigla da Amerika i njeni saveznici nikada više neće moći da joj doskoče. A da ne govorimo o propasttti Amerike na ambicioznom planu Novog svjetskog poretka i kontrole cijelog svijeta...To je već sada izgleda suluda i toliko smiješna zamisao da i mi Srbi možemo u lice da im se smijemo...A možete zamisliti kako im se cere Kina, Indija i Evropljani koji lagano skidaju sa sebe američke okove nakon 75 godina...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *