ПУТИН ПРОГОВОРИО ПРЕД 1.700 НОВИНАРА: Знамо где је штаб који покушава да управља светом!

PUTIN PROGOVORIO PRED 1.700 NOVINARA: Znamo gde je štab koji pokušava da upravlja svetom!

21 decembra 2018

Velika konferencija za novinare predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina održana je u Moskvi, a taj događaj pratilo je više od 1.700 novinara, prenose ruski mediji. Putin nje na pitanja novinara odgovarao puna tri sata i 52 minuta.Jedno od najzanimljivijih pitanja i najinteresantnijih odgovora, odnosilo se na vladanje svetom.

Vol Strit Žurnal pita Putina: Da li želite da upravljate svetom?

– Naravno – kroz šalu je odgovario Putin američkoj novinarki.

– Mi znamo gde je štab koji pokušava da upravlja svetom, a on se ne nalazi u Moskvi – dodao je on.

On je podsetio koliko SAD troše na odbranu i rekao: „Vi smatrate da mi želimo da vladamo svetom“?

Kako bi se zemlje NATO mogle ujediniti, potrebna je spoljna pretnja, smatra ruski lider.

KOMENTARI26 komentara

 1. Desetar says:

  Uh ovo je bolelo.

 2. Budi Bog s nama says:

  Drug Putin se trudi bar da bude iskren za razliku od trampa. Međutim, neko želi da vlada svetom, a neko to već dugo vremena i čini, odnosno vlada. Vladar ovog sveta je zao, on vlada u vazduhu, što znači da je svuda oko nas, ali svoju silu ispoljava kroz sinove nepokornosti.Sinovi nepokornosti se ne pokoravaju sili dobrog već kod njih preovladava zla misao. Ovo će trajati još neko vreme dok se ne uspostavi konačno i večito carstvo Božije koje neće propasti doveka, ali najpre će se postaviti sud Božiji da svako primi platu po delima svojim. Ovo sve govori Biblija.

 3. Milutin says:

  Kakav Bozji sud i prodaja strahova to su ti pisali, Bibliju i prete ti Bozjim sudom isti oni koji sad vladaju svetom. Dupla prevara.

  • Deda Micko says:

   Milutin je objasnio.

  • BorisLav says:

   Hvala Bogu da ima onih koji vide prevaru. Koja Biblija,koje price. Turpija nam jedno isto. Ispira ljudima mozak da su robovi, gresnici, da se treba kajati svaki dan za svaku sitnicu, a oni ubijaju, pljackaju i pale svuda od reda i sas mi robovi i gresnici, a oni izabrani narod.

   • Milica says:

    Nije tako! Ne moram da znam ko su bili pisci i šta su oni lično hteli kad su pisali delove prvobitne Biblije, a ni oni koji su je kasnije prepravljali. Bitno je šta se pamti, a opstaje i pamti se ono što ima neprolaznu vrednost. Evo naprimer pamti se ovo što je rekao sveti Pajsije Svetogorac (i ne samo on): "Ravnodušnost prema Bogu donosi ravnodušnost prema svemu ostalom; donosi moralnu degeneraciju. Vera u Boga je velika stvar. Kad čovek veruje u Boga onda voli i svoje roditelje, svoje ognjište, svoje srodnike, svoj posao, svoje selo, opštinu, svoju državu i otadžbinu. A neko ko ne voli Boga i svoju porodicu – ne voli ništa, jer, i otadžbina je jedna velika porodica… Hoću da kažem da sve otuda polazi. Ako čovek ne veruje u Boga neće imati obzira ni prema porodici, ni prema svom zavičaju, ni prema svojoj otadžbini. I to je ono što neki žele da unište, zato i stvaraju duh nemara… " ... Odrasla sam u porodici koja nije slavila ni Božić, i to ne zbog komunizma, nego zbog razočaranosti autoriteta porodice. Moj deda svojevremno kad je bio dečak molio je baš iskreno Boga da njegova sestra preživi tešku bolest, ali ona je umrla. Greška je u tome što bolesti često dolaze zbog nemara i neznanja, a u njenom slučaju bila je u pitanju infektivna bolest kojoj se tada nije znao uzrok i bila neizlečiva. Nije ona bila ni jedina koja je tada umrla. Samouka sam u veri. Nisam za slepo praznoverje. Ja obeležim Božić, ali ni tada ne preterujem sa nekakvim luksuzom jer ne smatram da time i tog dana kupujem Boga i njegovu naklonost. Nije reč o materijalnim, nego o duhovnim stvarima. Jednostavno prepoznala sam ne samo navedenu misao nego i druge misli koje me drži uspravno i daju mi mir i u najsloženijim, i u onim najtežim, potresnim danima. Kad dođu teška vremena najgore je što se prepuštamo nekakvoj suvoparnoj realnosti, strahovanju, rasulu i beznađu, umesto da uradimo svaki dan sve ono što možemo. Tako iz dana u dan postaješ sve jači i sigurno nećeš završiti kao očajnik, najverovatnije ne ni kao izdajnik. Bez vere znači biti i bez nade, a to je duhovno slepilo sa ozbiljnim i opasnim vidom siromaštva - u pitanju je duhovno siromaštvo. Očajnik nema važnu i dragocenu viziju da su i teškoće prolazne, kako se one mogu ublažiti dok traju. Takav vrlo lako postaje npr. priglupi lupač šerpi i kontejnera, i ne samo to.

   • Milica says:

    Čak i nauka danas govori o tri osnovna vida inteligencije: mentalna inteligencija (IQ), emocionalna inteligencija (EQ) i duhovna inteligencija (SQ). Ova treća sporije se stiče i svojstvena je samo ljudima. Iskustvo me je naučilo da iz tog starog izvora duhovne inteligencije uzmem i uzimam deo po deo samo ono što mogu da razumem i što mi život čini boljim, ali još uvek nešto pronađem ili se po potrebi podsetim.

  • Pastrovic says:

   Tacno tako! Jos da ovi kojima je biblija sve i svja barem nesto shvate i makar malo dokuce dje bi nam bio kraj!

   • Nebeska Srbija says:

    A Milutin i Pastrovic su plitkoumni citaoci intermagazina!

    • Nebeska Srbija says:

     A zaboravio sam i Borislava da pomenem-i on je plitkouman.Vas trojica sa tim vasim neznanjem uzmite malo citajte zitija umesto sto vam glava sluzi da drzi usi i nos,tupoglavci!

     • Velika Metla says:

      Nebeska Srbija,očigledno da ne znaš da pravoslavna crkva,svaka,priznaje Sveto Pismo kao Reč Gospoda Boga! I KO je onda čovek da se protivi toj Reči? Ovaj haos u svetu je SAMO zbog toga što se ljudski rod obezbožio,dok su mu materijalne stvari Alfa i Omega njegovog vaskolikog postojanja,nažalost! Pokušaj da nađeš jednu jedinu stvar u Svetom Pismu koja nije dobra za verujućeg čoveka!

     • Deda Micko says:

      E, jesi mi ti dubokouman sa svojim fetizizmom jevrejskih bajki. Verovatno je i tebe rodila zena sa kojom niko nije spavao. Kakav duhovni podvig.

  • sveta53 says:

   Od onoga: verovati svemu, gore je jedino ne verovati ničemu.

   • Nebeska Srbija says:

    Ljudi,verujte u Boga,nemojte da ste ateisti.

 4. A akoM says:

  Oni koji vladaju svijetom su dobili poruku-zadatak od Boga,kao i svi,ali su se oglušili,ne rade ono zašto su dobili mandat-šansu,položaje i čast veće od drugih!Tim je njihov grijeh veći,jer ih je opila moć,bogatstvo,oholost!Ali doći će dan ili noć kad će biti manji od zrna maka i zakukati teško,ali će ostati u toj kuknjavi sami!

 5. kwaka says:

  Nema nikakve razlike od hriscanskih fanatika i muslimanskih. Malo po malo neki fanaticar spominje nekog boga i kako ce bozije carstvo vladati i svi cemo se drzati za rukice i pjevati tra-la-la. Halo, covjece ljeci se. To sto ti sanjas tako ne mastaju ni djeca. Tako nesto nije moguce ni zamisliti a kamoli sprovesti u stvarnost. Mozes se nekom "potopu" nadati i to je sve. Raj je izmisljotinja za slabe i nesrecne.

  • Nebeska Srbija says:

   Ne govori nesto o cemo pojma nemas.

   • Deda Micko says:

    Druže Nebesniče, da nisi možda proveo godišnji odmor u raju? Ti si novokomponovani Srbin kome su mešetari tipa Svetoga Savla (kriminalca, koji se prekrstio u Pavle) isprali mozak. Kada proučiš hiljadugodišnju duhovnu istoju Srba pre komunizma (pardon: hrišćanstva), javi se da razgovaramo.

   • kwaka says:

    Ti znas. Vidi ti nazivka - Nebeska ludo. Siguran sam da si u svakoj dimenziji malumnik koji se nada sledecoj dimenziji. Samo nastavi, nemoj da ti ja ometam planove. U ovoj se materijalizuje samo ono sta si uradio. A ti se moli kome hoces.

  • Velika Metla says:

   .... Raj je izmisljotinja za slabe i nesrecne." Evo vidimo kako su nas vodili,i gde su nas,ceo ljudski rod,doveli "jaki" i "srećni"! Samo jedan primer da ti navedem po pitanju tvoje izjave "to nije moguće ni zamisliti a kamoli sprovesti"! Pogledaj ljudsko oko! Ni da zamislimo ne možemo kako je nastalo to oko,(ja naravno znam da nam ga je Bog stvorio i dao),niti da napravimo makar i približno tom oku neku napravu koja će nam služiti kao oko! Kamera ima,ali kamera nije ni 10% vrednosti oka! Svaki "proizvod" ima svog autora,pa i ljudsko biće! A KO je taj autor,ostavljam tebi da sam nažeš odgovor,ako te zanima naravno! I mnogo je ružno nekoga nazivati fanaticima,kad ne znaš o Bogu ništa! A još gore je i vređati ljude,pogotovo kad nijedan jedini dokaz,ili komentar,ne iznosiš! Pozdrav tebi,i daće Bog da svi,pa i ti,budemo bolji!

 6. Miraš says:

  Oni koji su hteli da vladaju svetom izgleda da stvarno napuštaju Siriju. Dok sasvim ne odu ne verujem, a i kad odu treba biti oprezan šta su takvi zlikovci ostavili iza sebe u materijalnom i u svakom drugom smislu.

  • Deda Micko says:

   Nepopravljivo si naivan i bukvalan, ali ti ne zameram, čovek mora da ponekad bude glup, ako oseti da počinje da ludi.

 7. Miraš says:

  Naime vest glasi ovako: "SUNCE SLOBODE USKORO ĆE OBASJATI SIRIJSKI AL TANF: Amerikanci kupe prnje, spremni da ga zauvek napuste! (VIDEO)" 20-12-2018 - Povlačenje iz Sirije uključiće bazu al-Tanf i zonu deeskalacije u kasnijoj fazi - rekao je američki zvaničnik za TV Alhura. Zvaničnik je dodao da će SAD i dalje raditi sa svojim saveznicima u Al-Tanfu i upozorio da će predstojeće povlačenje stvoriti vakuum koji će "koristiti Rusiji i Iranu". Navodeći američkog zvaničnika, novinska agencija Rojters izvestila je da se očekuje da će vremenski okvir za povlačenje američkih trupa iz Sirije biti između 60 i 100 dana. Osoblje američkog Stejt Departmenta već se evakuiše iz zemlje, kaže agencija. ... Rusija je, kako se izveštava, ranije ovog meseca kako bi izvršili pritisak na SAD, uspostavila je bazu na području Zaza tačno na liniji zone deeskalacije od 55km oko Al-Tanfa Sirijska arapska armija (SAA) je pojačala vojno prisustvo oko zone sprečavajući pokušaj infiltracije od strane snaga SAD nakon ubistva trojice njihovih boraca. Povlačenje američkih snaga iz Al-Tanfa omogućiće ponovno otvaranje strateškog autoputa Damask-Bagdad. Humanitarna kriza u izbegličkom kampu Al-Rukban takođe će se okončati, jer će civilima tamo biti dozvoljeno da se vrate u svoje gradove i sela.

  • Miraš says:

   - Baš Džejmsu Matisu se jednom omaklo da kaže da zajednom sa američkom vojskom i vojnim instruktorima otišli su u Siriju i pomenuti predstavnici Stejt departmenta (am. ministarstva inostranih poslova). Bili su prisutni u kurdskom delu Sirije istočno od Eufrata sa zadatkom da tamo naprave državne strukture i da pripreme Sirijski Kurdistan na osamostaljivanje i otcepljenje od Sirije. Najvažnije je da u toj državi koju su hteli da naprave bili bi najveći i najmnogobrojniji sirijski izvori nafte. Ovo je u prilog dokazima da američka vojska ratuje u interesu velikih multinacionalnih kompanija. Spremali su sirijsko Kosovo. Sve što su radili ovde kod nas to kao da iz rasadnika prenose na druge zemlje, bilo da se gleda šta rade u Siriji, Ukrajini, itd. Takva je njihova anticivilizacija i onda takve užasne tragove svuda ostavljaju.

 8. Deda Micko says:

  Miraš je sve uradio da zaštiti Putina, to jest, da skrene sa teme. Mene zanima da li je u ta tri sata Putin ijednom pomenuo Srbiju i ruske planove u vezi sa Balkanom. Mikrofon ima Miraš.

 9. Milutin says:

  Sta je bilo “Nebeska Srbija”? Sta si se razgoropadio, radis na tome da nas sve preselis na nebo? BizMis ti lose ide ovih dana ? Sta predlazes da radimo, da citamo tudja zitija, da klanjamo, do poslednjeg, da poturamo i drugi obraz, uzimamo svajcarske kredite i vama spremamo masnu gibancu, jel to? 2000 godina ste imali na raspolaganju da od nas napravite ljude ko sto ste obecali a sta ste uradili?! Potamanili ste nas ko vaške, strpali pod jednu sljivu i jos trazite da citamo vašu lektiru. More mrš i ti i tvoja nebesa. Mami i tati prodaj tu maglu a mi hocemo da zivimo ko ljudi sad i ovde, bez straha. …vidi ti njega, jos jedan Nebeski bozji bizMismen, na Intermagazinu za dzabe otvorio turisticku agenciju salje Srbe na nebesa. Nego Nebeska, napisi nam cenovnik posto je u vas dve nedelje na Marsu All Inclusive? Kolko prasića i gibanica kosta “vecni boravak” u vasem aranzmanu ili mozda za taj paket primate samo Volvo dzipove? Moram Nebeska da ti se pohvalim, pročitao sam Kačavendino zitije, interesantno stivo vaistina. Kad sam uzivo ugledao one pozlacenene kupole na njegovom skromnom domu i kad sam spoznao koliko se on jadan patio umal da vam prepisem sve sto imam i ponizno zamolim za vas aranzman. Rekoh sebi, drugi put. Ajd sad “Nebeski”, budi dobar i pokaj se pred Narodom jos ti nije kasno…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *