ПУТИН ПРОРОЧКИ ОБЈАСНИО ШТА СЕ СПРЕМА: Уколико Американци… (ВИДЕО)

PUTIN PROROČKI OBJASNIO ŠTA SE SPREMA: Ukoliko Amerikanci… (VIDEO)

23 januara 2019

SAD su iznenada objavile povlačenje svojih trupa iz Sirije krajem 2018. godine, nakon što je predsednik Donald Tramp objavio da su snage Islamske države eliminisane u zemlji.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da ako SAD primene svoj plan da se povuku iz Sirije, to može pozitivno uticati na stabilnost u severoistočnoj Siriji.– Ako se zaista preduzmu takvi koraci, to će biti pozitivna promena. Ona će pomoći stabilizaciji situacije u ovom problematičnom regionu sirijske države, koji je trenutno pod kontrolom kurdskih snaga – rekao je Putin.

Putin je rekao da Rusija podržava napore Damaska da uspostavi dijalog sa predstavnicima kurdskog naroda tokom američkog povlačenja. Njegov turski kolega, Redžep Tajip Erdogan, dodao je da je ključno sprečiti stvaranje vakuuma moći u regionu nakon što se američki vojnici povuku.

Vašington je najavio povlačenje svojih trupa stacioniranih u Siriji u roku od tri meseca sredinom decembra 2018. godine. Američki predsednik Donald Tramp je rekao da su američke trupe eliminisale Islamsku državu i da se sada mogu vratiti kući.

Međutim, njihovo povlačenje izazvalo je zabrinutost da bi Turska mogla napasti američke saveznike Kurde, posebno nakon što je Ankara najavila novu vojnu operaciju u Siriji ubrzo nakon što je Bela kuća najavila povlačenje američkih vojnika. Erdogan je uverio da će turske snage ciljati samo teroriste, uključujući Kurde koji su uključeni u rad Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Ankara smatra terorističkom organizacijom.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    "ako SAD primene svoj plan da se povuku iz Sirije, to može pozitivno uticati na stabilnost u severoistočnoj Siriji." - Čak i kad povuku svoje trupe iz Sirije Amerikanci će još dugo vremena nastojati da prave štetu stabilnosti te zemlje. Nameravaju da se zadrže u susednom Iraku i odatle lako mogu da organizuju razna zla protiv Sirije. Irak takođe priželjkuje odlazak američkih trupa, ali Amerikanci odatle zasad ne idu. Cilj im je da saseku iranski uticaj u Iraku koji predstavlja najvažniji stub ŠITSKOG MOSTA,a ta strategija dobila je ime "Sirak". Ako bi to uspeli automatski sasekli bi iranski tj. šitski uticaj u Siriji i Libanu što bi itekako odgovaralo Izraelu.

  2. opet ja says:

    Dok Putin izigrava "proroka" Izrael bombarduje Siriju, a u Venecueli počinju državni udar i građanski rat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *