ПУТИН ПРВИ ПУТ ПРОГОВОРИО: „Ево зашто Русија није могла да одбрани Србију од бомбардовања“

PUTIN PRVI PUT PROGOVORIO: „Evo zašto Rusija nije mogla da odbrani Srbiju od bombardovanja“

21 jula 2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

„To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu.

Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih.

Tako ćemo graditi odnose s kolegama“, kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.

Putin je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom „nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO“ 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

„Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove… Situacija se menjala.

I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja“, rekao je Putin.

KOMENTARI



6 komentara

 1. triglav says:

  svaki zakon, pa i međunarodni, vredi samo toliko, koliko je neka egzekutiva voljna i u stanju, da ga iznudi.

 2. goran says:

  Tanano ti je objasnjenje, kao i mnogo toga sto radis, Putine. Sve vise licis na slabica Slobu.

 3. Milanče says:

  Prodali ste Srbiju i ostavili nas na cedilu ne samo 99 god već nekoliko puta kroz istoriju. Hvala vam na podršci u SB UN. Ali ja vas ne doživljavam kao braću. Još nam nudite zastarelo oružije sa kojim nemamo šansi protiv NATO-a. Umesto da ste Srbiji poklonili tri flote od po 25 najsavremenijih aviona vi nam uvaljujete Mig 29 avione stare i izandjane. A tenkove T-72S Pošaljite u muzeje pored T-34 da se deca slikaju.

  • sremac says:

   pišeš gluposti .... čime smo mi to zadužili rusiju da uvek i po svaku cenu brani srbiju , pogotovo 1999 kad je država rusija bila u rasulu ...... nekoliko puta nije pomogla nabroj koliko puta je pomogla ..... za tebe su remontovani i modernizovani mig-29 dovedeni na nivo 4+ generacije krševi ( avione 5-te generacije imaju samo ameri i rusi ) t-72m je daleko bolji tenk od domaćeg t-84 ...... hoćeš da ti poklone oružije s kojim češ biti ravnopravan nato paktu smešno pa mi nemamo teritoriju koja je potrebna za razmeštanje tolike tehnike niti radno ni vojno sposobnog ljudstva da opslužuje toliku tehniku pogotovo logistiku ( stotine fabrika u rusiji rade i proizvode delove i opremu za tehniku pogotovo raketnu koja ima ograničen rok upotrebe bez obzira što se ne koristi ) ..... šta reći za tvoj komentar tri "flote" od po 25 aviona pa toliko aviona nosi jedan američki nosač ..... i na kraju kad bi oni ispunili tvoju listu želja iz kojeg budžeta bi srbija finansirala toliku armiju .... šta kaže stručna literatura o modernizovanim avionima mig-29 https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwiNq7L1t5rVAhUBbhQKHcCgDE4QFggtMAI&url=https%3A%2F%2Ftangosix.rs%2F2013%2F29%2F04%2Ftehnicko-takticke-karakteristike-mig-a-29-mm2%2F&usg=AFQjCNGFCM5dgcIFBxASdgh5Gs0TB-7KsQ

  • Harry Neron says:

   Milanče niko na svet naoružanja ne poklanja nego prodaje pa ni rusi. A na vama je da odlučite koliko novca čete odvojiti za naoružanje i koje koje ičije naoružanje čete da kupite.

 4. slobo says:

  Milance je nesto nervozan .Ne zna o cemu prica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *