ПУТИН ПРВИ ПУТ ПРОГОВОРИО: „Ево зашто Русија није могла да одбрани Србију од бомбардовања“

ПУТИН ПРВИ ПУТ ПРОГОВОРИО: „Ево зашто Русија није могла да одбрани Србију од бомбардовања“

21 јула 2017

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су пропали покушаји успостаљања униполарног света и да се равнотежа у међународним односима полако враћа, а као пример деловања само једног центра моћи навео је бомбардовање некадашње Југославије.

„То је неизбежно. Пропали су покушаји да се направи униполарни свет. Већ живимо у другачијем добу.

Русија је увек инсистирала на томе да упоредо с одбраном својих интереса, морамо да поштујемо интересе других.

Тако ћемо градити односе с колегама“, казао је председник Русије у интервјуу телевизији НТВ.

Путин је прокоментарисао то што је Запад често остајао глув на став Москве о покретању војних сукоба, на пример током „незаконитог бомбардовања Југославије од стране НАТО“ 1999. и војних операција Северноатлантске алијансе у Босни и Херцеговини 1995.

„Одговор је веома једноставан: слушали су само снажне гласове… Ситуација се мењала.

И мислим да никоме више није тајна да многи наши партнери сада радије прибегавају поштовању међународног права јер се равнотежа у свету успоставља“, рекао је Путин.

KOMENTARI6 коментара

 1. triglav says:

  svaki zakon, pa i međunarodni, vredi samo toliko, koliko je neka egzekutiva voljna i u stanju, da ga iznudi.

 2. goran says:

  Tanano ti je objasnjenje, kao i mnogo toga sto radis, Putine. Sve vise licis na slabica Slobu.

 3. Milanče says:

  Prodali ste Srbiju i ostavili nas na cedilu ne samo 99 god već nekoliko puta kroz istoriju. Hvala vam na podršci u SB UN. Ali ja vas ne doživljavam kao braću. Još nam nudite zastarelo oružije sa kojim nemamo šansi protiv NATO-a. Umesto da ste Srbiji poklonili tri flote od po 25 najsavremenijih aviona vi nam uvaljujete Mig 29 avione stare i izandjane. A tenkove T-72S Pošaljite u muzeje pored T-34 da se deca slikaju.

  • sremac says:

   пишеш глупости .... чиме смо ми то задужили русију да увек и по сваку цену брани србију , поготово 1999 кад је држава русија била у расулу ...... неколико пута није помогла наброј колико пута је помогла ..... за тебе су ремонтовани и модернизовани миг-29 доведени на ниво 4+ генерације кршеви ( авионе 5-те генерације имају само амери и руси ) т-72м је далеко бољи тенк од домаћег т-84 ...... хоћеш да ти поклоне оружије с којим чеш бити равноправан нато пакту смешно па ми немамо територију која је потребна за размештање толике технике нити радно ни војно способног људства да опслужује толику технику поготово логистику ( стотине фабрика у русији раде и производе делове и опрему за технику поготово ракетну која има ограничен рок употребе без обзира што се не користи ) ..... шта рећи за твој коментар три "флоте" од по 25 авиона па толико авиона носи један амерички носач ..... и на крају кад би они испунили твоју листу жеља из којег буџета би србија финансирала толику армију .... шта каже стручна литература о модернизованим авионима миг-29 https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwiNq7L1t5rVAhUBbhQKHcCgDE4QFggtMAI&url=https%3A%2F%2Ftangosix.rs%2F2013%2F29%2F04%2Ftehnicko-takticke-karakteristike-mig-a-29-mm2%2F&usg=AFQjCNGFCM5dgcIFBxASdgh5Gs0TB-7KsQ

  • Harry Neron says:

   Milanče niko na svet naoružanja ne poklanja nego prodaje pa ni rusi. A na vama je da odlučite koliko novca čete odvojiti za naoružanje i koje koje ičije naoružanje čete da kupite.

 4. slobo says:

  Milance je nesto nervozan .Ne zna o cemu prica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u