ПУТИН РЕКАО „ДОСТА“: Забранио наплату комуналних дугова преко извршитеља

PUTIN REKAO „DOSTA“: Zabranio naplatu komunalnih dugova preko izvršitelja

28 jula 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje naplata komunalnih dugova građana preko izvršitelja.

Zakon predviđa zabranu predaje izvršiteljima prava naplate dugova za komunalne dugove, kako bi se zaštitila prava građana. U objašnjenju zakona stoji da predaja prava neprofesionalnim učesnicima na tržištu oduzima građanima mogućnosti da ospore visinu i zasnovanost duga.Ipak, dugovi za stambene i komunalne usluge se mogu prebaciti na profesionalne učesnike na tržištu, uključujući organizacije za upravljanje i snabdevanje resursima.

Obaveštenje o naplati duga treba da bude poslato najmanje 10 dana pre naplate.

Zakon, takođe, zabranjuje raspodelu duga među drugim stanarima zgrade.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Eh, da je nama nekog Putina, pa da poništi sve zakone donete posle 1998. godine. Bar one posle 2000. godine. Da postanu važeći oni prethodni iako nisu baš nešto. I loš zakon će postati dobar, samo ako traje dovoljno dugo a ne da se menja po svakoj ukazanoj potrebi. Pa da iz Vlade istera sve vladine nevladine organizacije, pa da uhapsi ministra ekologije koji za račun evropskih komesara zabranjuje izgradnju Mini HE dok neki „profesori“ i dekani guraju tezu da elektrane imaju cevi koje Gutaju vodu,………. ima još…… Malo sam se nekontrolisano zaleteo, dovoljno je samo ona prva rečenica.

    • Pera says:

      E moj brate, ti kanda ne citas novine ? Pa kako bi ti njihovi izvrsitelji otimali stanove od 100.000 evra za 10.000 i to zbog dugova od par hiljada evra. Pa sta mislis kako je mali, a lopov, postao veliki ministar finansija ? Kvalifikovao se sa 20 apartmana u bugarskoj !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *