PUTIN: Rusija ima čime da „odgovori“ na sistem PRO u Evropi

PUTIN: Rusija ima čime da „odgovori“ na sistem PRO u Evropi

19 decembra 2013

PutinRussiaLociranje objekata sistema PRO u Evropi predstavlja realnu pretnju za Rusiju i zemlja je jednostavno prinuđena da nekako reaguje na tu situaciju, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin danas na velikoj pres-konferenciji u Moskvi.

Jedna od mogućih varijanti odgovora na te akcije je postavljanje operativno-taktičkih raketnih sistema „Iskander“ u Kalinjingradskoj oblasti RF, naglasio je predsednik.

„Ali „Iskander“ nije jedini način zaštite i reakcije, to je samo jedan od elemenata mogućeg odgovora. Mada je u svojoj kategoriji to jedno od najefikasnijih oružja na svetu“, naglasio je Putin.

Ne znam Sonudena, on me ne interesuje

„Ne poznajem Snoudena i nikada se sa njim nisam sreo“, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin odgovarajući na pitanje o bivšem agentu CIA na velikoj pres-konferenciji u Moskvi.

„On ima svoje ideje o životu, ne sporim da je on za mene interesantan. Mislim, on je mnogo toga promenio u glavama zapadnih političara. Mlad, radoznao čovek. On ima svoja posla, ja svoja. Pružili smo mu mogućnost da živi kod nas, ali ne želimo da se bavimo antiameričkom propagandom. Na operativnom planu ne radimo sa njim i nikada nismo radili“, rekao je predsednik.

Rusija podržala Ukrajinu u interesu ukrajinskog naroda

Razlog za odluku o sniženju cene gasa za Kijev i ulaganje sredstava Fonda nacionalnog blagostanja u ukrajinske evropske obveznice bila je želja da se pomogne bratskoj zemlji i bratskom narodu u komplikovanoj situaciji, izjavio je danas na velikoj pres konferenciji ruski predsednik Vladimir Putin.

„Vidimo da se Ukrajina danas nalazi u komplikovanom položaju i ekonomskom i socijalnom i političkom. I ako stvarno mislimo da je reč o bratskom narodu, onda moramo i da se ponašamo kao bliski rođaci i podržimo ga u teškoj situaciji“, izjavio je Putin.

Putin ne isključuje mogućnost da su aktivisti „Arctic Sunrise“-a imali zadatak podrivanja RF

„Imam pozitivan stav prema onima koji se bave zaštitom prirode, ali nije prihvatljivo praviti od toga pi ar“, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin, odgovarajući na novinarsko pitanje o njegovom ličnom odnosu prema aktivistima Grinpisa na velikoj pres-konferenciji u četvrtak. Predsednik je dodao da se nada da će Grinpis uspostaviti zajednički konstruktivni rad.

„Kada je u pitanju prašina oko broda „Arctic Sunrise“, nisam je ja podigao, podigli su je mediji na inicijativu onih, koji su prekršili zakon, izjavio je predsednik. „Nije isključeno da su aktivisti broda „Arctic Sunrise“ imali nalog da podriju razradu arktičkog šelfa. Za nas je to ozbiljna stvar“, istakao je predsednik.

(Glas Rusije)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *