ПУТИН: Русија има оружје будућности

PUTIN: Rusija ima oružje budućnosti

23 februara 2020

Rusija će nastaviti da modernizuju armiju i flotu za uvođenje savremenog oružja i tehnike, izjavio je predsenik Rusije Vladimir Putin na koncertu Ministarstva odbrane povodom Dana zaštitnika otadžbine.

Putin je istakao da vlasti planiraju da dalje jačaju potencijal strateških snaga i da uvodi najnovije oružje u sve rodove vojske, uključujući i laserske i hipersonične sisteme, kao i visokoprecizne sisteme.Ruski lider je naglasio da mnogo tipova ruskog oružja nema analoga u svetu.

On je dodao da je niz perspektivnog oružja, koje je faktički „oružje budućnosti“, Rusija već prešla sa faze ispitivanja na isporučivanje u vojsku i stavljanje u režim stalne gotovosti.

Prema njegovim rečima svo ovo oružje osigurava bezbednost Rusije u dugoročnoj perspektivi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Predrag says:

    rusija je uvek imala oružje,problem je politika i tajkuni. vojevat i pit stara izreka koja prati ruskog čoveka. ako neratuju sa nekim spolja onda ratuju između sebe i kriminal i korupcija kad pređu meru su neka vrsta građanskog rata. koliko sam čuo putin sada želi da vrati ukrainu a nedamo se da ćemo i mi doći na red da vratimo sebi i teritoriju i dostojanstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *