ПУТИН: Русија је посебна цивилизација!

PUTIN: Rusija je posebna civilizacija!

17 maja 2020

Rusija – to nije samo država, nego posebna civilizacija i da bi ona bila očuvana razvoj se mora bazirati na novim, visokim tehnologijama, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

U intervjuu za emisiju „Moskva.Kremlj.Putin“ TV stanice „Rusija 1“, Putin je rekao da su se nove tehnologije pojavile i da one već menjaju svet.„Svi ti pravci – bespilotna tehnika, genetika, medicina, obrazovanje – sve će to biti osnova na kojoj će se zasnivati razvoj naše zemlje“, rekao je Putin.

Ako želimo da očuvamo tu civilizaciju, dodao je on, onda fokus mora biti na visokim tehnologijama i njihovom budućem razvoju.

„Moramo da budemo i u toku s tim šta se radi u drugim zemljama, koja su njihova dostignuća, ali nikada ne smemo da zaboravimo da imamo veoma dobru sopstvenu bazu“, istakao je predsednik.

Da te baze nema Rusija nikada ne bi imala visokotehnološko oružje koje nema nijedna druga država u svetu, dodao je on.

Intervju je urađen u septembru prošle godine tokom Putinove posete Dagestanu, ali je sada objavljen.

KOMENTARI6 komentara

 1. E.Lirsch says:

  "Civilizacija" je kao prvo merilo DUHOVNE vrednosti i tu nema masta za "nove tehnologije" jer ubijaju (peru mouak) duhovnost. Tu je Putin pobrk'o loncice ali mu nije prvi put.

  • padre says:

   Zato su i propadale, jer ipak nema duhovne vrednosti bez otelotvorenja,barem ne na ovom materialnom svetu!Šta ti vredi duhovnost, kad te oni bez duhovnosti potamane!Ali kaži ti meni za jednu civilizaciju, koja je bila samo duhovna?

  • Slobodanka says:

   A tek tvoji lončići što su za pohvalu. Ta "civilizacija" će biti uništena tako što će biti uvedena u tehnološko i ekonomsko zaostajanje, to je plan Zapada. To su već pokušali, izmedju dva svetska rata raznim zabranama u spoljnotrgovinskoj razmeni nastojali su da uspore razvoj SSSR-a a oni su se u isto vreme spremali za drugi svetski rat. Da bi sprečili da SSSR uvozi sa Zapada mašine i da se industrijalizuje da napreduje postavili su uslov da to može da bude plaćeno samo izvozom hrane. Nisu hteli ni zlato, ni naftu, ni ogrev a sve to bilo im je potrebno i SSSR je to tada imao. Mislili su da će time prikočiti razvoj SSSR-a. Shvatajući da se Zapad sprema za novi rat i da ima industrijski nerazvijenu zemlju Staljin je taj nepovoljan uslov prihvatio. Računao je i sa rodnim godinama, ali kao za inat desila se suša. Tako je nastao Golodomor, genocid koji je zapravo režirao Zapad. SSSR je došao dotle da je morao hitno da uvozi hranu, ali i u tome ga je čekala blokada. Iran je bio prva zemlja koja je odustala od takve blokade i izvezla je hranu u SSSR sa naplatom u zlatu. Iran ipak ne pripada zapadnoj civilizaciji. A sad uporedite ove današnje sankcije prema Ruskoj federaciji, to je ponavljanje istog scenario od pre stotinak godina. Rade li lončići?

  • persida says:

   Sve dok Rusi obozavaju americke filmove (pa ih cak i imitiraju u svom, ruskom filmu) nema nista od druge civilizacije. Ruskinje obozavaju Zapadne parajlije, po tome su poznate. A Rusi vole depresiju, po tome su vrlo slicni Zapadnim luzerima. Rusi se, doduse, drze votke, a na Zapadu puse gandzu i gutaju hemiju. Bas velika razlika.

   • persida says:

    Garantujem da Slobodanka pije Koka kolu, to rusofili najvise vole.

   • Slobodanka says:

    Nisi vidovita, ne pijem koka kolu. Za razliku od nas dugo vremena Rusima nije bilo ni finansijski moguće a ni dozvoljeno da putuju po svetu. Dok su se Srbi i ostali Jugosloveni razbacivali i bahatili po Moskvi 70-tih i početkom 80-tih Rusima je mogla samo da curi voda na usta od toga šta sve mogu sebi da priušte nesvrstani Jugosloveni. Išli smo tamo da se pravimo važni pred siromašnijima od sebe, da mamimo i kvarimo Ruse. Pa i to je uticalo na njihovo padanje da olako i naivno prihvate reforme Gorbačova i da se i oni okrenu saradnji sa Zapadom imitirajući nesvrstanu Jugoslaviju poznatu saradljivicu sa Zapadom. E sada ne treba da nas čudi da i njih interesuje ceo spoljni svet. Slično su se osećali i Česi i Poljaci kad uspeju da priušte sebi da doputuju u Jugoslaviju. Ali obrnulo se, danaas Poljaci imaju skoro duplo veće plate u odnosu na nas, ali nisu postali buržuji jer za europske uslove male su njihove plate. Plate od 1000 Eur u Europi smatraju se mizerijom, a Poljaci imaju malo više od 800 Eur.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *