ПУТИН: Русија купује 1.200 возила за реанимацију

PUTIN: Rusija kupuje 1.200 vozila za reanimaciju

24 aprila 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak posvećen situaciji u sektoru automobilske industrije u vreme krize izazvane virusom korona i saopštio da su ruske vlasti izdvojile 5,2 milijardi rubalja za kupovinu 1.200 vozila za reanimaciju.

„Već je doneta odluka da se državnim sredstvima kupi 1.200 vozila za reanimaciju za regionalane medicinske ustanove. Sredstva su već izdvojena i to iznos od 5,2 milijarde rubalja. Tehnika, koja je toliko potrebna zaposlenima u zdravstvenom sistemu mora da stigne do regiona što pre“, rekao je Putin.On je, takođe, tražio od vlade i šefova regiona da to iskontrolišu.

Predsednik Rusije je istakao i da je neophodno, uz maksimalno poštovanje preventivnih sanitarnih mera u uslovima pandemije virusa korona, osigurati rad automobilske industrije, očuvati radna mesta.

„Od izuzetnog značaja je da se, uz poštovanje sanitarnih mera, osigura stabilan rad automobilske industrije, da se pruži podrška proizvođačima, i pre svega podržati potražnju kako bi se očuvala radna mesta i prihodi građana i sačuvali kvalifikovani stručnjaci“, istakao je ruski predsednik.

Kako je rekao, predlozi za podršku ovom sektoru već postoje i biće predstavljeni danas, nakon što uzme u obzir i ideje i predloge učesnika sastanka.

Prema Putinovom mišljenju, automobilska industrija, kao i građevinarstvo,treba da bude jedna od glavnih grana na kojoj će se bazirati obnova ruske privrede.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *