PUTIN: Rusija mora da ima bolje oružje od bilo kog potencijalnog protivnika

PUTIN: Rusija mora da ima bolje oružje od bilo kog potencijalnog protivnika

19 septembra 2013

putin_gunRusija stalno mora imati bolje oružje od svojih potencijalnih protivnika – upozorio je Vladimir Putin prve figure nacionalne vojne industrije i nauke.

Prilikom posete vojnom koncernu „Kalašnjikov”, on je podvukao: „Vas koji danas proizvodite za naše Oružane snage ne smeju opuštati uspesi koje su dosad postigle sovjetska i ruska vojna indsustrija. Uvek morate težiti da budete sam vrh. Naše i današnje i sutrašnje oružje mora biti bolje od onoga čime je naoružan potencijalni protivnik”.

Ruski predsednik je razgovarao sa mladim radnicima „Kalašnjikova“ i ukazao da su za streljačko naoružanje presudni – preciznost i daljina na kojoj se realno mogu uništavati ciljevi.

Putin je pogledao izložbu svega što proizvodi „Kalašnjikov“ i ocenio da je to „pouzdano i perspektivno oružje”.

Rukovodstvu koncerna je pritom rekao da sve što proizvodi mora biti „potrebnog kvaliteta i po prihvatljivoj ceni”.

Sa zadovoljstvom je naglasio da Rusija započinje proizvodnju „celih linija“ novih tipova tenkova, raketa i artiljerijskih sistema i vojnih automobila, kao i opreme za vojnike.

„Savremena ratna tehnika već stiže u naše jedinice. Udeo savremenog naoružanja u njima bio je 2011. oko 23 odsto, a do kraja ove godine beć će biti blizu 30 odsto. To je dobro, ali su glavna dostignuća tek pred nama” – naglasio je ruski lider.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *