ПУТИН: Русија не диже авионе због нафте као неки, ми се само бранимо!

PUTIN: Rusija ne diže avione zbog nafte kao neki, mi se samo branimo!

11 oktobra 2015

Vladimir PutinRusija ne pretenduje ni na kakve dodatne teritorije i nema nameru da ulazi u konflikt ni sa kim, ali je u slučaju pretnje njenoj bezbednosti spremna da pruži otpor, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

„Spoljna politika Rusije je miroljubiva bez svakog preuveličavanja. Ako pogledate na političku kartu sveta, nije teško videti šta predstavlja Rusija i biće jasno da nam nisu potrebne tuđe teritorije niti tuđa prirodna bogatstva – mi imamo svega dovoljno i nije potrebno da ratujemo i sukobljavamo se ni sa kim“, rekao je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Šef ruske države je naglasio da partneri Rusije treba da znaju da je, u slučaju pretnje, Moskva spremna da primeni visoko tehnološko oružje radi osiguranja svoje bezbednosti.

Putin je naveo da će Oružane snage Rusije uskoro biti modernizovane sa visoko preciznim oružjem, kao što je „kalibar“, koje se koristi u Siriji.

Ove rakete su deo ruske vojske od 2012. godine, a njihov domet je 1.500 km, preneo je Sputnjik.

„To nije tajna. Svi naši partneri su upoznati, u svakom slučaju, na nivou eksperata, da Rusija poseduje takvo oružje“, rekao je ruski predsednik. Putin je posebno podvukao da „Rusija ima volju da ga upotrebi“.

Ruski predsednik je istakao i da Rusija nema nikakvu nameru da ponovo stvori imperiju i da joj je najvažnije da zaštiti svoju nezavisnost i suverenitet.

Ruske snage neće izvršiti kopnenu invaziju u Siriji

Govoreći o situaciji u Siriji, Putin je isključio mogućnost korišćenja Oružanih snaga Rusije u kopnenoj operaciji u toj zemlji.

Rusija je vršila izviđanja iz kosmosa i iz vazduha, pre nego što je počela operaciju u Siriji, na koju je unapred upozorila svoje partnere, rekao je on.

Rok izvođenja operacija u Siriji će, prema njegovim rečima, biti ograničen ofanzivom sirijske vojske.

Putin je kazao da nije jasno zašto su SAD odbile da daju Rusiji podatke o ciljevima Islamske države u Siriji.

„Mi smo rekli – dajte nam ciljeve. Oni su odbili. Rekli su: mi nećemo sarađivati na takvom nivou. Nije jasno zašto, ako oni zaista bolje znaju i žele da se bore protiv terorizma“, naglasio je Putin.

„Za sada, na žalost, nismo došli do takvog nivoa zajedničke saradnje“, poručio je Putin. Bez obzira na to, ruski vojni zvaničnici su poslali svojim kolegama iz Ministarstva odbrane SAD predloge za borbu sa terorizmom u Siriji, dodao je Putin.

Putin će danas razgovarati sa naslednim princom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom o sukobima u Siriji i situaciji na Bliskom istoku, saopšteno je ranije iz Kremlja.

Bez mešanja

Rusija ne želi da bude umešana u unutrašnji verski rat u Siriji, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. Putin je u televizijskom intervjuu dodao da Rusija ne vidi razliku između sunitskih i šiitskih grupa, preneo je Interfaks.

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  Bravo care i Rusija prvi put od 1917 ima Rusa na vlasti,a djukelu Jelcina ne racunam posto su judasi Berezovski i Hodoroski javno na TV pricali kako su ga doveli na vlast i da su oni judasi tada sve odlucivali i oni nisu dali da Rusija pomogne Srbiji kada je bila bombardovana i nadam se da ces Srbiji pomoci da nakon 70 godina dobijemo Srpskog premijera koji stiti interese svoga naroda,a 90% nas Srba su salonski Srbi i mi ko fol volimo Rusiju a iz udobnih fotelja posmatramo kako nas unistavaju, meni nadu daje da si najvjerovatnije izabrao Srbe u Crnoj Gori da oni pocnu i vec je pocelo i ljudi vec14 dana izazivaju komunisticku djukelu Djukanovica i naravno mi im Srbi puno,puno pomazemo u tome tj. nista ne radimo i samo seremo o EU i kako nam oni postavljaju nekakve neprihvatljive uslove koje mi posle sve prihvatimo i ako ovi Srbi tamo izdrze onda i mi vise necemo biti zatvoreni i imacemo slobodu i Ruske brodove u Kotoru,a ne usljivu fasisticku nato bagru, ali mi nemamo vremena jer gledamo farmu sa kuravama i kriminalcima na TV od vesticare Mire i njenog poslanika iz 98-e godine i to je toliko edukativno za nas sivonje da vise ni belo ne vidimo.

 2. mija says:

  @deda mraz Čemu ovo presamićeno posipanje pepelom? Ako nemaš neki lični problem sa Farmom, razmisli malo pa ćeš se sam dosetiti zašto je u Srbiji još uvek bar na površini mirno.

 3. Tanasic says:

  Kakva farma Kakve parada i to ponosa gluposti biti peder je ponos sve su izmislili demokrati .stoka

 4. deda mraz says:

  Pa na povrsini je mirno sto smo salonski Srbi postali i gledamo Tv od JULO-vog pislanika iz 1998 godine i divno drustvance sa farme, bas smo face i ko fol branimo Kosovo i tuj smo jos vece face ali izgleda da ce cika Putin da pokvari igranku posto veliki vodja koji nema alternativu mora ovaj mesec da ide u Moskvu kod cara i mislim da ce mu ovaj put otvoreno reci koja je bagra i da mora da prekine sa ovim sranjima oko Kosova jer se svet strasno promenio zadnjih 7 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *