PUTIN: Ruska armija uskoro na nivou zahteva 21. veka

PUTIN: Ruska armija uskoro na nivou zahteva 21. veka

27 juna 2014

Russian soldier special forcesRusija poslednjih godina planski obnavlja svoje Oružane snage – naglasio je Vladimir Putin koji se u Kremlju sreo sa diplomcima vojnih akademija i univerziteta.

„Mi svoje Oružane snage podižemo na savremeni nivo i dovodimo ih u potpuni sklad sa zahtevima 21. veka u kojem je postalo očevidno da samo mobilna i veoma efikasna armija i ratna flota mogu rešiti strateški zadatak – osigurati bezbednost i suverenitet i nacionalne interese Rusije. A za nas je glavno da svoje građane pouzdano zaštitimo od potencijalnih vojnih opasnosti” – podvukao je ruski lider.

Putin je istovremeno obznanio: da će biti nastavljena „praksa iznenadnih  provera borbene gotovosti vojnih jedinica, krupnih vojnih formacija i celih rodova vojske”.

Mladim oficirima je posebno poručio: „Vaša obaveza nije da vojnike naučite samo vladanju savremenim oružjem i tehnikom. Vi ste dužni da kod njih – na primerima – vaspitavate pravi patriotizam, hrojstvo i izdrživost. Uvek imajte na umu i reči velikog Suvorova koji je govorio: „Meni je vojnik važniji od mene samog.”

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *