ПУТИН: Руска авијација започела бомбардовање положаја Исламске државе! (ВИДЕО)

PUTIN: Ruska avijacija započela bombardovanje položaja Islamske države! (VIDEO)

30 septembra 2015

sirija_620x0 3434Američki zvaničnik kaže da je Vašington bio unapred obavešten o predstojećim ruskim napadima na ID u Siriji, javlja Bi-Bi-Si.

Vlasti u Damasku su ranije danas potvrdile da je predsednik Sirije Bašar el Asad tražio vojnu pomoć od Rusije u borbi protiv džihadista Islamske države.

„Ruske vazduhoplovne snage su poslate u Siriju nakon zahteva sirijske države u pismu predsednika Asada upućenom predsedniku Putinu, u kome se nalazio poziv za slanje ruskih vazduhoplovnih snaga kao deo inicijative predsednika Putina u borbi protiv terorizma“, navodi se u saopštenju kancelarije sirijskog predsednika, preneo je AFP, navodi Tanjug.

Gornji dom ruskog parlamenta jednoglasno je odobrio zahtev predsednika Vladimira Putina za upotrebu ruske vojske u Siriji.

Trajanje operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji odrediće predsednik Rusije, ali to neće biti beskonačno, izjavila je predsednica Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko.

„Nadamo se da će napori Rusije da pomogne operaciji sirijskih snaga u borbi protiv terorizma, uz učešće naših drugih partnera, učiniti mogućim da se u određenom periodu, situacija (u Siriji) promeni“, rekla je Matvijenko.

Matvijenko je istakla da je neophodna „samo saglasnost i odluka“ kada će operacija vazdušne podrške Siriji biti pokrenuta, naveo je Tas.

„Ali, po mom mišljenju, situacija zahteva hitnu pažnju, ona je krenula u veoma negativnom smeru“, dodala je Matvijenko.

Ruski zvaničnik Sergej Ivanov izjavio je ranije danas da će Rusija u Siriji, za borbu protiv ID, koristiti isključivo vazduhoplovstvo.

KOMENTARI5 komentara

 1. Altaj says:

  "Američki zvaničnik kaže..." Zar nije bolje "Ni jedan ruski zvaničnik ne kaže..." ili "Nema zvaničnih dokaza!" ili "Zvanični američki novinar kaže da je čuo da američki zvaničnik kaže, a američki zvanični mediji plasirali na zvanično svetsko TRŽIŠTE vesti..." CIA plasira vesti, a mi jedemo... Šta? Možda tu ima istine, a možda i nema. Ja sam jedan zvaničnik koji kaže... i to što kažem je zvanično kao i ovaj članak! Zvanično, dok ne vidim zvanično bežaniju isilovaca, neću ni da razmišljam šta zvaničnici kažu. Tek da razmišljam. A da shvatim trebaće godine i sloboda Sirije. Obnova i ulazak Kineskih i Ruskih kompanija sa ugovorima da rade i zidaju, trguju i sarađuju sa ASADOM! Tek onda će biti zvanično.

 2. mija says:

  Nema govora o godinama. Ovo će biti relativno brzo gotovo, pod uslovom da se Ameri ne umešaju. Za mesec-dva najkasnije. ISIS-ovaca ima mnogo, ali to je interesna grupa, a ne ni prava vojska, niti odbrambena gerila. Ćim im potpraše turove, biće kud koji mili moji.

 3. miroslav says:

  Ne verujem.Ovde nema sadejstva.Samo avijacija?

 4. darko says:

  MIROSLAVE RUSI su i na kopnu i u vazduhu iranci su vec tu dolaze kinezi sirija je jedino u kobaneu kriticno unutar sirije njih nema niti mogu uci asad ima s rezervom 620 000 ljudi i iraku ce kako kaze mija potrajati 2 meseca i tu ce iranaski tenkovi sijtska policija u iraku i vazdusni udari rusije kine i sirije samljeti oko 30 000 boraca isila.POTOM CE RUSI I KINEZI I IRANCI DOBRO ZATVORITI GRANICU S TURSKOM I SAUDIJSKOM ARABIJOM DA U BUDUCNOSTI NE ULAZE ISILOVCI U IRAK.SIRIJA IMA SNAGE ZA ODBRANU ONA JE OCISCENA JOS KOBANE.

 5. miroslav says:

  Pa daj boze ako je tako?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *