ПУТИН: Руска мировна иницијатива може да заустави рат

ПУТИН: Руска мировна иницијатива може да заустави рат

25 јуна 2024

Многи западни политичари нису хтели чак ни да се удубе у суштину новог руског предлога за регулисање ситуације у Украјини, иако та иницијатива реално може да заустави рат, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Помоћник председника Јуриј Ушаков прочитао је Путиново обраћање учесницима 10. међународног научно-експертског форума „Примаковска читања“ у Москви.Руски лидер је навео да полази од тога да ће учесници форума размотрити идеје Москве за формирање система равноправне и недељиве безбедности на евроазијском континенту, као и нови мировни предлог за решавање украјинске кризе.

„За разлику од многих западних политичара, који нису хтели ни да се удубе у суштину иницијативе коју смо покренули, верујем да ће учесници форума размотрити промишљено и рационално приступити њеном разматрању и моћи да виде да она реално предвиђа могућност прекида сукоба и његово политичко и дипломатско решавање“, рекао је Путин.

Председник Русије је у свом поздраву учесницима поменуо и тему БРИКС-а, рекавши да та група постаје локомотива за изградњу праведног светског поретка, равноправног и ослобођеног диктата.

Раније је председник Русије Владимир Путин изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије, утврђивање несврстаног и безнуклеарног статуса Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбила.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Posto je dobio rat, Car Putko moli Ukre da se pomire. Komendija Lole Djukica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u