ПУТИН: Русофобија и неонацизам су норма у Украјини

PUTIN: Rusofobija i neonacizam su norma u Ukrajini

5 septembra 2023

Rusofobija i neonacizam su postali norma u Ukrajini i na Baltiku, istorija je korišćena kao oružje u borbi, a sada se istorija izvrće da bi se zadovoljila politika u Evropi gde su neki potpuno izgubili pamćenje, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku organizacionog komiteta „Pobeda“.

Odnos koji pojedine države sveta imaju prema događajima vezanim za Drugi svetski rat, njegov početak tok i kraj, umnogome govore o savremenim procesima, primetio je lider Rusije.„Nacizam je 1945. bio poražen ali ne i uništen. Ponovo se javlja rusofobija i antisemitizam“, naglasio je.

Herojizacija nacističkih zločina je postala norma, kao da nije bilo Nirnbernškog procesa, kazao je Putin ističući da je istorija postala oružje ideološke borbe. „Potrebno nam je adekvatno sredstvo odbrane koje će moći i da odbije i da spreči ovakvu vrstu napada“, kazao je.

„Nacisti su na teritoriji Ukrajine uništili pola miliona Jevreja. Ovo su radili i sami Ukrajinci. I to ne samo nacisti. To su banderovci radili. Oni su čak i naređenja davali“, rekao je predsednik Rusije.

Ako su nacisti tokom holokausta ubili oko šest miliona Jevreja, onda su Ukrajinci uništili četvrtinu, 25 posto svih tih žrtva, kazao je Putin.

Osamdesetu godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu koja će biti obeležena 9. maja 2025. godine moraće da se proslavi u vedrom duhu, svečano, sa dubokim sadržajem, napomenuo je predsednik Rusije.

Nacionalni centar istorijskog sećanja

„Originalna dokumenta o zločinima nacista moraju biti dostupna građanima kako bi bilo jasno s kim se Rusija i danas bori“, kazao je Putin govoreći o važnosti istorije, te je podržao ideju o stvaranju nacionalnog centra istorijskog sećanja u Rusiji i naložio da se sva pitanja brzo reše.

Ruski vojnici se herojski bore, neki daju živote za Rusiju, rekao je Putin i naglasio da svi koji su dali doprinos u Specijalnoj vojnoj operaciji treba da imaju jednaka prava.

„I redovna vojska, i dobrovoljci, vojnici po ugovoru, mobilisani, i policajci. I njima i članovima njihovih porodica moraju se obezbediti sve pogodnosti i mere podrške“, nabrojao je govoreći o merama podrške.

Zahvalio je svima koji aktivno pružaju pomoć i podržavaju nove regione Rusije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Pa nije to samo u Ukrajini i na Baltiku nego i u hrvackoj i drugde u "civilizovanoj, prosvetljenoj & kulturnoj" EUropi. Sve to treba denacifikovati hipersonicima, isto ovako polako da im glave fašističke bolesne polude od ptsp-a svima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *