ПУТИН С БАЈДЕНОМ У ШВАЈЦАРСКОЈ: Ове недеље „претходница“ Лавров и Блинкен на Исланду

PUTIN S BAJDENOM U ŠVAJCARSKOJ: Ove nedelje „prethodnica“ Lavrov i Blinken na Islandu

18 maja 2021

Švajcarska će najverovatnije biti domaćin samita ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege iz SAD Džozefa Bajdena u junu, objavio je moskovski „Komersant“ pozivajući se na izvore iz ruske vlade. Bajden, koji je, kako podseća agencija Rojters, u martu rekao da je mislio da je Putin „ubica“, što je izazvalo Moskvu da povuče ambasadora iz Vašingtona na konsultacije, rekao je da bi voleo da razgovara sa Putinom tokom planirane posete Evropi sledećeg meseca, prenosi Rojters.

Bajden je predložio da se razgovori sa Putinom održe 15. i 16. juna u nekoj evropskoj zemlji, izvestio je moskovski „Komersant“ prošlog meseca.

Bela kuća je saopštila da bi razlike između Vašingtona i Moskve trebalo da budu rešene pre susreta, a Kremlj je odgovorio da razmatra mogućnost održavanja susreta.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Entoni Blinken će se sresti ove nedelje na Islandu, što će biti razgovor na najvišem nivou između Moskve i Vašingtona otkako je Bajden preuzeo funkciju predsednika 20. januara. Očekuje se da će se tokom sastanka Lavrova i Blinkena razgovarati o pripremama za potencijalni susret dva predsednika.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Olako je Putin pristao na susret s Bajdenom nakon što ga je ovaj javno nazvao ubojicom!

  • Ivke says:

   Kao i uve sa prijateljima ne pregovaras primirje nego sa neprijateljima. Da bi to uradio moras se sresti i pregovarati sa zlotvorima

 2. Rista says:

  Veliko nužda! Izgleda je Putinu naređeno da dođe u Švajcarsku i da se pokloni Bajdenu. Zašto Putin nije odbio i naredio klanjanje u Belorusiji? Kao, mora se jer je u pitanju "svetska bezbednost"! Ne shvatam više ni rusko ni srpsko rukovodstvo. Kinesko shvatam, a ono je daleko jasnije. Kina se inače klanja u Pekingu i nastavi da radi za Ameriku. Doduše, i kinezi su pokušali da se klanjaju u Americi i Si očo u Meriku u privatnu rezidenciju precednika na Floridi, a ovaj mu pokazo kaubojski film raspršivanja tomahavaka oko ruskih Indijanaca u Siriji. Jadni su to narodi i Kinezi i Rusi. Naši prijatelji, jer mi ne možemo biti prijatelji sa Amerima iz poznatih razloga, zato prijateljujemo sa istima kao i mi. I oni dobiju batina ponekad kao i mi, pa se bolje razumemo. Nema ništa od našeg Sveta. Razbila ga Amerika. Posmatramo završna cviljenja Rusije. Kinesko smo već videli a naše Srpsko je bezglasno još od 99. Ovim Putinovim klanjanjem Bajdenu, počinje raspad Rusije. Putin će tražiti garancije od Bajdena kao i Gorbačov od...ne znam koga. I Putinu sledi Nobelova nagrada uskoro. Nadam se, ne za moga života. Baš toliko razočaranja i bola ni ja ne mogu da podnesem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *