ПУТИН: САД и њихови сателити продужавају рат у Украјини да би Русији нанели стратешки пораз

PUTIN: SAD i njihovi sateliti produžavaju rat u Ukrajini da bi Rusiji naneli strateški poraz

18 juna 2024

SAD i njihovi sateliti otvoreno govore da žele da nanesu strateški poraz Ruskoj Federaciji, ocenio je ruski lider Vladimir Putin.

Naglasio je pritom da SAD i države pod njihovim uticajem čine sve da produže ukrajinski sukob.„SAD i njihovi sateliti otvoreno izjavljuju da je njihov cilj da nanesu strateški poraz Rusiji. Oni čine sve da produže i sa većom snagom rasplamsaju sukob u Ukrajini, koji su sami izazvali“, pojasnio je predsednik Ruske Federacije.

Podsetio je da su 2014. godine upravo SAD i njihovi sateliti izazvali i podržali oružani puč u Ukrajini. Osim toga, izazvali su sukob u Donbasu.

„Svih ovih godina stalno su odbijali sve naše pokušaje da mirnim putem rešimo situaciju“, naveo je Putin u članku za severnokorejski list „Rodong Sinmun“.

Istakao je da SAD pokušavaju da iscrpe rusku ekonomiju novim sankcijama, ali da su im propali svi pokušaji da obuzdaju i izoluju Rusku Federaciju.

„SAD pokušavaju da iscrpe našu ekonomiju sve novim i novim sankcijama i izazovu povećanje društveno-političkih tenzija unutar zemlje. Ali, koliko god se trudili, svi njihovi pokušaji da obuzdaju i izoluju Rusiju su propali“, navodi se u Putinovom članku.

Podsetio da protivnici Rusije guraju Ukrajinu da udara po civilnim ciljevima na njenoj teritoriji, a zapadnjaci takođe prete da će poslati svoju vojsku u zonu borbenih dejstava.Dodao je da protivnici Ruske Federacije takođe trenutno snabdevaju Kijev oružjem i obaveštajnim podacima. Za napade na teritoriju Ruske Federacije.

Za Severnu Koreju je rekao da je ona istomišljenik Rusije i da je spremna da se odupre nastojanju zapadnih država da spreče formiranje multipolarnog svetskog poretka.

Putin je takođe napomenuo da će viši nivo interakcije Moskve i Pjongjanga ojačati suverenitet obe zemlje i povećati njihovo blagostanje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Pa, kad sve znas, sta cekas? Putko samo cvili i uzdise kao neka mlada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *