ПУТИН шаље 150.000 војника да збришу са лица земље Исламску државу!?

PUTIN šalje 150.000 vojnika da zbrišu sa lica zemlje Islamsku državu!?

4 oktobra 2015

ruska-vojska-putin- 343422Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da pošalje 150.000 vojnika u Siriju kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države, javlja „Express.co.uk.„.

Ova militantna grupa ima uporište u Raki koju nadzire više od 5.000 boraca Islamske države.

„Jasno je da je ovo postala trka za Raku. Rusija želi da zauzme zapadni deo te zemlje, uključujući Raku kao i sva izvorišta nafte i plina oko Palmire“ izjavio je neimenovani izvor za britanski list.

Ova najava dolazi samo dan pošto su Rusi bombardovali devet komandnih centara Islamske države i ubili više pripadnika te terorističke grupe.

Rusija, međutim, demantuje, da vazdušnim napadima na islamiste u Siriji želi da ostvari ekonomske interese.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev nazvao je teorijom zavere tvrdnje da Rusija svojim delovanjem štiti tržište za prodaju oružja, kao i da se bori protiv nastojanja Katara da gasovod te države stigne do Sredozemnog mora i zameni snabdevanje Evrope ruskim plinom.

(24 sata)

KOMENTARI4 komentara

 1. otac Satarije says:

  2 su tu mogućnosti,jedna je ova napisana; ja bi do pre par dana rekao da Rusi kopneno neće ići i ginuti za muslimane, da će sirijske i iranske trupe biti i više nego dosta za taj posao. Međutim,kad sam saznao da su u Bagdadu napravili svoj centar i da će Irak kao što je Sirija,pozvati Rusiju da im pomogne protiv IDIL i tako regularno uđu u Irak, onda postaje verovatna i ta solucija da Putin ide na oduzimanje iračke nafte iz ruku amera kako bi napravio još veću krizu u SAD-u i EU, podigao cenu nafte i gasa na razinu koja je Rusiji potrebna, i da ih kazni da podsticanje rata u Ukrajini.

 2. N. says:

  Bojim se da SAD ni po cenu novog opšteg rata neće dozvoliti Rusiji da uspostavi dominaciju nad toliko energenata.

 3. Meri says:

  Baš britanski list zna šta će Putin da uradi. Ako rusi uopšte i mobiliše neke snage sigurno se ne objavljuje s kojom namerom. Zapad kao da želi da bar posredstvom medija kontroliše svet..

 4. miroslav says:

  Nece poslati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *