ПУТИН ШАЉЕ НОВОГ АМБАСАДОРА СРБИЈИ! Чепурина мења „дипломатски специјалац“, посебно ће бити задужен за ОВО!

PUTIN ŠALJE NOVOG AMBASADORA SRBIJI! Čepurina menja „diplomatski specijalac“, posebno će biti zadužen za OVO!

12 aprila 2019

Novi ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko stupa na dužnost u junu, kada tu funkciju napušta aktuelni ambasador Aleksandar Čepurin, piše „Blic“.

Prema pisanju tog lista koji se poziva na svoje diplomatske izvore, Čepurin će karijeru nastaviti u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. Harčenko je bio ambasador Rusije u BiH od 2009. do 2014. godine, a važi za odličnog poznavaoca balkanskog regiona.Bio je uz predstavnike SAD i EU u posredničkoj trojci za rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije, a učestvovao je i u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Iz Moskve u Beograd dolazi sa pozicije šefa Četvrtog evropskog odeljenja u ruskom ministarstvu spoljnih poslova.

Njegov dolazak može se protumačiti i kao teznja Moskve da zadrži uticaj na Balkanu, naročito imajući u vidu dešavanja oko rešavanja pitanja Kosova, kaze izvor „Blica“.

Harčenka je ranije spominjao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ocenio da je „istaknut oštar, snažan diplomata“ kao i da je jedan od „ruskih diplomatskih specijalaca“.

Harčenko je poslednji put davao izjave koje se tiču Kosova početkom 2017. godine kada je rekao da je Rusija u kontaktu sa Beogradom zbog pogoršanja situacije sa Prištinom.

Mediji su i ranije navodili da Čepurina menja upravo Harčenko, a tada se za njega navodilo da je pravi „diplomatski specijalac“, kao i da do smene ambasadora i izbora njihovih zamenika dolazi zbog osetljivog trenutka rešavanja pitanja Kosova.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  a učestvovao je i u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma. ??? Kad znam šta su Incko i ostali radili Srbima u "Bejha",i pored Dejtonskog (ne)sporazuma,nešto mi ovaj ne uliva poverenje!

  • Zoran says:

   Pravi americki covek.:)

 2. samostalan says:

  Novi covek da bi sve ostalo isto. Mafiozna reciklaza.

 3. samostalan says:

  Pitanje za Putina, Medvedeva, Milera i slicne Amramovice: ima li u Rusiji Rusa?

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   ne pametnjakoviću, nego ruski jevreji ratuju protiv jevrejo-kaubojskih ciljeva u Siriji, Ukrajini, možda uskoro i u Libiji,Venecueli. To je samo tebi logično.

   • samostalan says:

    Svako ima pravo da vidi ili da ostane slep.

   • samostalan says:

    Svidelo se to nekome ili ne, to su cinjenice, a cinjenice nisu logicne, vec logicno moze biti samo njihovo tumacenje. Ako, pak, mislis da sve ratove pokrecu Palestinci ili Srbi, spreman sam da cujem i tu pricu.

   • oko says:

    salji ti obucenu vojsku jer vulin i vucic to nema

 4. pravda says:

  Putine care,Sam Bog te poslao da spasis covecanstvo od NATO fasista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *