ПУТИН САОПШТИО ПОТРЕСНЕ ВЕСТИ: На граници Белорусије и Пољске сваког дана сахрањују избеглице

PUTIN SAOPŠTIO POTRESNE VESTI: Na granici Belorusije i Poljske svakog dana sahranjuju izbeglice

5 decembra 2021

NEMA migrantskih tokova iz Rusije u Evropu, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa šefom Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Frančeskom Rokom.– Što se tiče migrantskih tokova, hvala Bogu, ne vidimo ih preko Rusije u pravcu Evrope. Iskreno, nadamo se da će tako i ostati – rekao je Putin putem video linka.

Treba depolitizovati situaciju sa migrantima na granici Belorusije i država EU, izjavio je predsednik Rusije.

– Što se tiče situacije na belorusko-poljskoj granici, tu se treba voditi principima i pravilima kojih se uvek pridržavao Crveni krst i Crveni polumesec – rekao je Putin.

– Treba depolitizovati situaciju. Ni u kojem slučaju je ne treba politizovati – naglasio je on.

Putin je istakao da je mnogo izbeglica poginulo na granici Poljske i Belorusije, naglasivši da ih tamo sahranjuju svakog dana. Putin je kritikovao poljske vlasti za primenu protiv migranata vodenih topova sa herbicidima i pesticidima pomešanim u vodi, što izaziva opekotine i druge teške posledice kod tih ljudi.

– Beloruske vlasti rade sve što zavisi od njih, između ostalog ubeđuju ljude da se dobrovoljno vrate kući, pre svega u Irak – dodao je on.

Putin je saopštio da se trenutno na belorusko-poljskoj granici nalazi oko 5.000 migranata, istakavši da je preko Italije stiglo 54.000 izbeglica.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rusofil Potemkin says:

    Ruska nacija je 100% Ruska a ovi migranti su dobro plaćeni da se muvaju po graničnim teritorijama u vreme ratne krize da bo tako bili izloženi predstojećoj zimi i izumiranju. Putinu je žao ali ne želi da ih udomi jer su svesno krenuli putem prevareni od američkog kongresa.

  2. doktrina soka says:

    Ti jadnici su kolaterala zapadnih genocidasa,sta je njima ubiti 5000 izbeglica,kada su u Iraku ubili pola miliona dece,pa je ona kurbla Olbrajtova rekla isplatilo se. E sada ih nece da primi niko od njihovih gazda,tako je to kada izdas svoju zemlju ubiju te kada bjezis tvoji Nato kolege.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *