ПУТИН САОПШТИО ПОТРЕСНЕ ВЕСТИ: На граници Белорусије и Пољске сваког дана сахрањују избеглице

ПУТИН САОПШТИО ПОТРЕСНЕ ВЕСТИ: На граници Белорусије и Пољске сваког дана сахрањују избеглице

5 децембра 2021

НЕМА мигрантских токова из Русије у Европу, саопштио је руски председник Владимир Путин у разговору са шефом Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца Франческом Роком.– Што се тиче мигрантских токова, хвала Богу, не видимо их преко Русије у правцу Европе. Искрено, надамо се да ће тако и остати – рекао је Путин путем видео линка.

Треба деполитизовати ситуацију са мигрантима на граници Белорусије и држава ЕУ, изјавио је председник Русије.

– Што се тиче ситуације на белоруско-пољској граници, ту се треба водити принципима и правилима којих се увек придржавао Црвени крст и Црвени полумесец – рекао је Путин.

– Треба деполитизовати ситуацију. Ни у којем случају је не треба политизовати – нагласио је он.

Путин је истакао да је много избеглица погинуло на граници Пољске и Белорусије, нагласивши да их тамо сахрањују сваког дана. Путин је критиковао пољске власти за примену против миграната водених топова са хербицидима и пестицидима помешаним у води, што изазива опекотине и друге тешке последице код тих људи.

– Белоруске власти раде све што зависи од њих, између осталог убеђују људе да се добровољно врате кући, пре свега у Ирак – додао је он.

Путин је саопштио да се тренутно на белоруско-пољској граници налази око 5.000 миграната, истакавши да је преко Италије стигло 54.000 избеглица.

KOMENTARI2 коментара

  1. Rusofil Potemkin says:

    Ruska nacija je 100% Ruska a ovi migranti su dobro plaćeni da se muvaju po graničnim teritorijama u vreme ratne krize da bo tako bili izloženi predstojećoj zimi i izumiranju. Putinu je žao ali ne želi da ih udomi jer su svesno krenuli putem prevareni od američkog kongresa.

  2. doktrina soka says:

    Ti jadnici su kolaterala zapadnih genocidasa,sta je njima ubiti 5000 izbeglica,kada su u Iraku ubili pola miliona dece,pa je ona kurbla Olbrajtova rekla isplatilo se. E sada ih nece da primi niko od njihovih gazda,tako je to kada izdas svoju zemlju ubiju te kada bjezis tvoji Nato kolege.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u