ПУТИН САОПШТИО: Русија добија нову војну базу ван граница Русије! КОНТРОЛИСАЋЕМО ЦЕЛУ…

PUTIN SAOPŠTIO: Rusija dobija novu vojnu bazu van granica Rusije! KONTROLISAĆEMO CELU…

28 marta 2019

Ruska vojna baza u Kirgistanu predstavlja važan faktor bezbednosti i stabilnosti, ne samo te zemlje, već i cele Centralne Azije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete Kirgistanu.

On je tokom sastanka sa tamošnjim predsednikom rekao i da su Rusija i Kirgistan potvrdili da će nastaviti da realizuju vojnu saradnju.Tom prilikom ruska i kirgistanska strana potpisale so protokol o izmenama sporazuma o uslovima korišćenja ruske vojne baze u toj zemlji.

Kako je precizirano, izmene se tiču uglavnom određenih organizacionih pitanja, ali i troškova iznajmljivanja teritorije i objekata gde je baza razmeštena.

Ruska baza „Kant“ otvorena je u Kirgistanu 2003. godine kao avijaciona komponenta za potrebe Organizacije za kolektivnu bezbednost (ODKB).

Glavni zadatak baze je da se pruži podrška sa neba celokupnom regionu Centralne azije, a u te svrhe na njoj su razmešteni avioni Su-25SM i helikopteri Mi-8MTV.

KOMENTARI4 komentara

 1. samostalan says:

  A u Ingusetiji?

 2. Budi Bog s nama says:

  Gde god drage baćuške, instalirajte svoje baze i kontrolišite Aziju, Evropu i one mešance iz Amerike. Danas morate svoju ekonomiju da branite lično i to oružjem i vojno. Američki grabljivcu su hteli da okupiraju Venecuelu, potplate predsednika da bi izvukli sav kapital preko noći jer treba da modernizuju vojsku i porobe ostatak sveta. Neko mora da ima snage i volje da im se suprotstavi. Uvek su postojala dva policajca, jedan te napada a drugi te brani.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Dođite u R.Srpsku i Srbiju, bar 2 baze !!!

  • Može li jedna says:

   I u Zapadni Srem, batice:-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *