ПУТИН САОПШТИО: Русија је прва у свету регистровала вакцину против КОРОНАВИРУСА

PUTIN SAOPŠTIO: Rusija je prva u svetu registrovala vakcinu protiv KORONAVIRUSA

11 avgusta 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv virusa korona.

„Koliko znam, jutros je, prvi put u svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.Predsednik je istakao da zna da vakcina deluje prilično efikasno, formira se stabilan imunitet i prošla je sve neophodne provere.

Putin je rekao i da očekuje masovnu proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona u najskorije vreme.

„Nadam se da ćemo u najskorije vreme moći da pokrenemo masovnu proizvodnju i to je ono što je važno – masovna proizvodnja ovog leka. Tako da bi svi koji to žele, naravno, to treba da urade isključivo dobrovoljno, o čemu sam već govorio više puta, svi koji žele mogli da iskoriste razvoj i dostignuća naših stručnjaka, naših naučnika“, rekao je Putin.

Ruski lider takođe je zahvalio svima koji su radili na prvoj vakcini i istakao da je to veoma važan korak za ceo svet.

On je dodao da je njegova ćerka testirala ovu vakcinu.

„Jedna od mojih ćerki je primila takvu vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je temperaturu 38, sutradan nešto iznad 37 i to je to“, rekao je Putin.

Predsednik je izrazio nadu da će i druge zemlje, sledeći Rusiju, napraviti vakcine protiv virusa korona i da će se na svetskom tržištu pojaviti dovoljno preparata koji će moći da se koriste.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 20 miliona ljudi, od čega je više od 739 hiljada umrlo.

KOMENTARI8 komentara

 1. Milan says:

  Čestitamo.

 2. strell says:

  Kako je moguće da se napravi vakcina u tako kratkom vremesnkom roku, sa svim obaveznim i neophodnim testovima???

  • Cp6a says:

   U vanrednim situacijama ubrzani postupak registracije potrebnog leka, u zakonima mnogih zemalja je propisan, ako ne i u svim. Naravno, uz povećani trud mnogo više učesnika i državnog aparata, jer se radi o važnoj stvari za celu državu i narod. Birokratska procedura nadležne agencije za lekove se ubrzava maksimalno. Za razne dozvole, rešenja, mišljenja i sl. za koje može da se čeka mesecima, čekanje se skraćuje na par dana. Odprilike, most se gradi par godina, uz jurnjavu oko papira, ili može država-vojska da napravi pontonski za jedan dan u hitnim slučajevima, koji će da odradi posao da se spasi narod ako treba.

  • Slobodanka says:

   Najmukotrpnija je prva faza > faza istraživanja. Virus korona, sars odavno su poznati. A naučnici uvek nešto novo istražuju, oni moraju tako jer to im je posao da daju odredjeni broj naučnih radova. Na taj način moguće je da su nešto već imali kad je krenula ova epidemija takozvana pandemija. I onda su shvatili da imaju sa čim da se uključe u trku za vakcinom. Ovo je pretpostavka.

  • Zorana says:

   Tako kako i ovaj jcionista laze. Juce je na SPutniku bila vest, da ce tu vakcinu masovno testirati u Filipinima. Neki dogovor sa Duterteom. Tako i kinezi i britanci imaju dogovor sa ucicem da je testiraju na nama. Uzas.

  • Slobodanka says:

   * Proboj sa vakcinnom značio bi da će Moskva i Peking biti u stanju da brže zaštite svoje stanovništvo i da pre ponovo otvore ekonomiju od svojih rivala * Vakcina ne bi predstavljala samo napredak u borbi protiv virusa, već bi se pretvorila u moć, ugled i novac, jer bi ostatak sveta zatražio njenu kupovinu * Na vakcini rade laboratorije u 12 zemalja koje su razvile 27 potencijalnih vakcina koje su sada podvrgnute kliničkim testiranjima. Nalaze se u Britaniji, Japanu, Nemačkoj, Južnoj Koreji i Sjedinjenim Državama, Kini i Indiji * Der Spiegel je do ruske vakcine tvrdio da su Kinezi „favoriti u trci za vakcinu“ jer su razvili tri od šest kandidatskih vakcina širom sveta koje su trenutno u fazi III testiranja. Sinopharm sprovodi svoja ispitivanja III faze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok je Sinovac krenuo ka Brazilu * Ostale tri vakcine u završnoj fazi ispitivanja su proizvodi britansko-švedske kompanija AstraZeneka, nemačke firme Biontek i američke kompanije Moderna * FAKTI: Uh, kakva prijatna muzika! Kako ih je lepo slušati kako "plaču"! Verovali da su Rusija i Kina zauvek tehnološki i naučno zaostali istok. Verovali da će oni sa Zapada ostatku sveta prodavati i nametati svoje vakcine i vaktinisanje: ako nisi vakcinisan ne možeš putovati po svetu, ne možeš se baviti sportom, ne može studirati. Kad ono: Rusija prva, a Vladimir Putin još objavio da je vakcinacija dobrovoljna. Ruši se priželjkivana piramida...

 3. Kulak says:

  Ako SRPSKI lekari potvrde da je tačno,ja verujem.

  • uddu says:

   Bolje skoči sa "Beograda na vodi " van vode, nego da veruješ lekarima koji odlučuju o konačnom pelcovanju jer sve te lekare postavlja vrhovni vođa satanista u Srbiji !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *