ПУТИН САОПШТИО ШТА ЧЕКА РУСИЈУ ПОСЛЕ ЊЕГОВОГ ОДЛАСКА

ПУТИН САОПШТИО ШТА ЧЕКА РУСИЈУ ПОСЛЕ ЊЕГОВОГ ОДЛАСКА

14 јуна 2021

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је толико везао своју судбину са судбином народа да је за њега јачање Русије најзначајнији задатак у животу.

„Знате, ја сам толико повезао своју судбину са судбином земље да за мене не постоји важнији задатак од јачања Русије“, рекао је председник у интервјуу америчкој телевизији „Ен-Би-Си“.Он је коментарисао и шта ће се догодити са Русијом након његовог одласка са места председника, нагласивши да се ништа неће срушити.

„Ако погледамо ситуацију у којој се Русија налазила 2000 године: балансирала је на ивици очувања свог суверенитета, територијалне целовитости, број грађана испод црте сиромаштва је био огроман и катастрофалан, ниво БДП је био испод нуле… сада је ситуација другачија. Сада има много проблема, али је ситуација потпуно другачија. Једног дана ће сигурно неко други доћи на моје место. Зашто би тада све ово треба да се сруши?“, запитао је руски лидер.

Говорећи о наследнику, Путин је обећао да ће учинити све да лојални људи и спремни да „живот ставе на олтар отаџбине“ добију подршку.

Он је нагласио да ће пре или касније сви бити замењени – „то је природни процес, биолошки“.

„Али, сигуран сам да ће темељи руске државности, руске економије, политичког система бити такве да ће чврсто стајати на ногама и сигурно гледати у будућност“, указао је руски лидер.

Путин је саопштио да не размишља о добијању личних гаранција заштите од будућег наследника, као што је то некада предложио свом претходнику Борису јељцину.

„Не размишљам о томе, то је од трећеразредног значаја. Најважнија је судбина земље и њеног народа“, рекао је руски председник.

KOMENTARI5 коментара

 1. test01 says:

  Potpuno tacno, problem je sto SISTEM treba da radi za svoju drzavu a da predsednik bude samo formalna funkcija, da bi se sprecilo narusavanje integriteta drzave, veleizdaja, diktatura itd. Pogledajte samo sta je snaslo Srbiju gde je na kraju banda kompletno zavladala drzavom i unistila sve drzavne institucije ukljucujuci i USTAV RS.... Srbija je pod kontrolom jednog coveka koji radi sve protiv Srbije i Srba samoda bi ostao na vlasti..

 2. Риста says:

  Цео свет без изузетка ће јасно видети после смене Путина где је Русија кренула. Без обзира да ли ће Путин дочекати крај свога живота на челу Русије или у пензији, знаћемо. Ако га буду пљували или чак и судили када умре или када се пензионише, то ће бити јасан знак да је Русија на издисају и да Путин није успео. Ако га не буду судили, ни мртва ни жива, то је сасвим довољан знак да је Русија на добром путу и да ће се заиста одржати у врху нашег Света. Једноставно и једино мерило за успех Путина. Мислим да се Америка привремено повукла и чека крај Путин ере да настави са ударима на Русију. Па живи били и дочекали да видимо куда иде овај свет и куда иде Русија. За сада, Путин је успео да заустави све нападе Запада на Русију.

  • Milan says:

   Трамп је задњих година предлагао да група Г7 (САД, В. Британија, Немачка, Француска, Италија, Јапан и Канада) поново прими Русију те да обнове Г8. То су одбиле поједине чланице Г7, скоро све. Али с друге стране одбила је такву понуду и Русија. Зашто? За протекле 2-3 деценије Г7 група најразвијенијих земаља света са 80 посто учешћа у светском БДП пала је на 40 посто. Отприлике економски су били најјачи кад су нас черечили и клали. Притом важно је приметити да је то група најзадуженијих земаља света. Шта се десило 2008 године? Објављена је светска економска криза. Да ли је та криза обустављена на правилан начин? Није, него су рупу затрпали штампањем новца без покрића. Осим тога грчевито су почели да се мешају у спољну трговину других земаља, да одређују ко сме, а најчешће и заправо ко све не сме слободно да тргује у свом интересу. Плус у том периоду догодило се отпочињање нових освајачких ратова од стране САД и НАТО, али ипак неуспешно. Све то заједно узето указује да неолиберални капитализам својствен "развијеном" Западу у себи задржи саморазарајуће неправилности. За 10, евентуално 15 година ако њихов БДП узет заједно опадне например на 30 посто, е онда сигурно више неће бити начина ни имати прођу да се као сада представљају за водећи и утицајан део света. А дотле упорно нам машу оним њиховим трулим шаргарепама, али да би себе спасавали. "Развијени" Запад сам по себи изнутра пропада, не мора нико да их гура у пропаст. Једино је важно сачувати своју земљу да не буде зграбљена у њиховом предумирућем стању. Русија се у том смислу прилично обезбедила.

 3. Vjatič says:

  Rusija je osnovana 846.godine,SAD 1776.Postojala je skoro 1000 godina pre amera. HUNI, mongoli, Kinezi, Japanci, krstaši, Teutonci, Poljaci, Litvanci, Marijanci, Turci, Nemci, Francuzi... Svi su se isprobali na Rusiji-i nisu je pobedili. Kad bi takve države zavisile od jednog čoveka-ne bi ni postojale. A zver će stalno da napada, tražeći slabu tačku.Dok joj se ne slomi kičma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u