ПУТИН САОПШТИО ВАЖНУ ВЕСТ

PUTIN SAOPŠTIO VAŽNU VEST

11 jula 2024

Nezaposlenost u Ruskoj Federaciji je na rekordno niskom nivou i danas iznosi 2,6 odsto, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa Vladom Rusije.

„Prošle godine smo imali 73,4 miliona radnika, a ove godine već imamo 74,1 milion zaposlenih“, precizirao je on.Niska stopa nezaposlenosti u Rusiji prisutna je već neko vreme, te je tako krajem prošle godine, Rusija ušla u prve tri zemlje G20 po ovom indikatoru. Tada je ovaj parametar iznosio malo više nego danas – tri odsto.

Ruska ekonomija pokazala je svoju snagu poslednjih godina, uprkos mnogobrojnim sankcijama i promenama. Prema podacima MMF-a, ona je premašila očekivanja za 2023. godinu. Danas, Rusija je četvrta ekonomija sveta po paritetu kupovne moći, a njen BDP porastao je i u prvom kvartalu za 5,4 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Ne verujem u ovo sto Putko tvrdi. Pa, nece valjda reci da je nezaposlenost velika, kojesta. U stopu nezaposlenih trebalo bi ukljuciti podatke o poginulima i umrlima u medjuvremenu jer oni sigurno nece traziti posao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *